MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA


Nepřihlášený uživatel

#100076

2017-01-03 09:15

 

Před 20 lety se ten starej prasák Havel podruhé oženil

 


Nepřihlášený uživatel

#100077 Konečně......

2017-01-03 09:18


Nepřihlášený uživatel

#100078 Žádní Banderovští nacisti na Ukrajině nejsou a s převratem a vražděním také nemají nic společného...

2017-01-03 09:24

Ukrajinskou Oděsu zaplavily protiromské plakáty

Miláčci sluníčkových havloidů pod vedením ideologa soudruha Štětiny. 


Nepřihlášený uživatel

#100079 Prodávat dluhopisy v korunách, které budou po intervencích proměny na eura.....

2017-01-03 09:32

....neboť ČNB jako tvůrce trhu musí vykoupit všechny koruny, které se na trhu objeví, to je opravdu čiré šílenství. Jestli si Babiš dnes myslí, že na tom ČR vydělává, tak by měl sdělit, kolik toho v době intervencí prodal, neb po skončení intervencí to bude opradový masakr pro ČNB i pro stát. Tyto dluhopisy budou prodány po Burešovi může zbýt dluh i ve stovkávh miliard korun. Pokud koruna zpevní na 25,- za euro, což není nic nereálného, jen oněch 800 mld. vynaložených na intervence přijde ČNB na 60 mld. korun. 

(Velmi se obávám, že ČNB bude muset vykoupit oněch 800 mld. a neznámý objem korunových dluhopisů za kurz, který bude hluboko pod 25,- --

Euro za 26,20 koruny. Po konci intervencí bude kurz pohyblivější než dosud, čekají analytici)

 

Průvodce zvídavého občana přebytkovým rozpočtem: Jak Andrej Babiš (ne)vybírá daně

Stát si za sebou táhne dluh přesahující jeden a půl bilionu korun. Tyto závazky musí průběžně refinancovat a sehnat i peníze na uhrazení nových deficitů. Nyní je však v unikátní situaci: za krátkodobé státní dluhopisy jsou investoři ochotni zaplatit více, než je jejich nominální hodnota. Výsledkem je ona záporná úroková míra na dvouletých dluhopisech, stát opravdu dostává víc, než bude vracet. A to rozpočtu pomáhá.

Pro férovost je třeba připomenout, že úroky na českých dluhopisech klesají už roky. Česko začalo být pro investory atraktivní ještě dříve, než odezněla dluhová krize v eurozóně, a náklady na obsluhu dluhu tak citelně klesaly i v posledních letech ministrování Miroslava Kalouska. Za Nečasovy vlády také došlo k poslednímu zlepšení ratingu Česka od významné agentury.

Zápornými úroky se Andrej Babiš často chlubí a zásluhy připisuje své osobě.

Do záporných výnosů však české dluhopisy dotlačily intervence ČNB, respektive sázky na jejich blížící se konec. Dluhopisy masivně skupují zahraniční investoři, kteří čekají, že zhodnocení koruny jim hravě pokryje ztrátu, jíž nyní "dotují" rozpočet.

Jako celek však české veřejné finance, čistě účetně, na spekulacemi hnané záporné úroky dlouhodobě doplatí. Důvodem je fakt, že ztráty ČNB po zhodnocení koruny - a tedy snížení korunové ceny desítek miliard eur, které kvůli intervencím nakoupila - budou řádově převyšovat sumu, jaká se ušetří na obsluze dluhu. Vzniklou díru v bilanci, která srazí kapitál ČNB hluboko do minusu, bude centrální banka splácet desetiletí. A státní rozpočet od ní, na rozdíl od situace v jiných státech, po tu dobu neuvidí ani vindru.


Nepřihlášený uživatel

#100080 Re: Re:

2017-01-03 09:38

#100074: - Re:  

 V lidské povaze je spíše věřit senzacím. I když léta vláda USA vyvrací jako nesmysl, že si USA zlikvidovaly a odstřelily mrakodrapy, je stále značné množství odborníků a specialistů a lidí v USA a na světě, kteří věří tomu, že mrakodrapy jen zásluhou dvou letadel nespadly. A přirovnal bych to tedy k tomu samému. Pokud bude takový odbor tvrdit, že nějaké video je podvrh, je v lidské povaze si myslet, že se prostě snaží zakrýt pravdu a důkazy bude považovat za vyrobené pro tento účel. Shlédli jsme fotografie chlapce mrtvého, utopeného a vyplaveného na pobřeží (fotografie byla tuším oceněna), rovněž tak jsme četli i o tom, že si fotograf chlapce naaranžoval, aby byla fotka co nejpůsobivější a kde je pravda. Můžeme věřit tomu prvnímu, můžeme věřit i tomu druhému, protože novináři v honbě za senzací se někdy opravdu neštítí ničeho. A tak můžeme věřit akorát tomu, že pravda je nekonečná a ohebná tak, jak kdo potřebuje... Ale myslím, že až čas ukáže, jestli se takový odbor nedá zneužít ve prospěch příslušného ministra vnitra a tím i jeho strany.


Nepřihlášený uživatel

#100081 Re: Re: Re:

2017-01-03 10:05

#100080: - Re: Re:  

Povaha věřit spíše v senzaci je teze - není to realita a obzvláště ne realita v situaci, kdy je dobrá a důvěryhodná informace o senzaci rychle a důvěryhodně dostupná.

Bavíme se "senzací", že dnes končí škola dřív, od té doby, co vlezeme do školy. Čím sofistikovanější fikce, tím větší zábava a toho Kreml využívá, proto je nutná rychlá zpětná vazba - škola končí normálně, seznace skončila. 

Bulvár je zábava, ale není to reliata, čtenáři bulváru velmi dobře vědí, že jsou to nesmysly, ale baví je to číst. Otázka je, jestli jsou schopni rozlišit, kdy už je to věc škodlivá a tedy kdy přestanou o nesmyslech bulváru pochybovat.  

Spíše se novinář aranžoval tak, aby chlapce vyfotil a fotografie byla poutavá. Je možné mu to mít za zlé? 

Je přirozené, reagovat na sdělené emoce opět i emočně, to je naprosto v pořádku. Přesto samozřejmě musíme být velmi obezřetní ke každému, kdo emoci chce vyvolat, neinformuje, vyvolává emoce. 

Pravda a důvěryhodný zdroj informace a důvěryhodná informace je potřeba rozlišovat.

Pravda či pravdivá informace opravdu neexistuje, to je absolutní kategorie, ale lze dodržovat pravidla získávání, zpracování a publikování informací (pozitivní vymezení důvěryhodné informace), aby tyto byly důvěryhodné, tedy nebyly to fabulace či dokonce lži (vymezím-li to i negativně) - tedy záměrné zkreslení reality. To nejde vytrhnout z kontextu celého zdroje informací, neboť aktuální důvěryhodné informaci předcházely stovky a tisíce informací a za aktuální informací budou stovky a tisíce informací - chceš-li faktů. 

(Velmi bude věřeno pravdomluvnému spolužákovi, že škola končí dřív, dokud se nazačne sám smát své fabulaci, dokonce mu to možná mnozí budou věřit i v šatně při zavazování bot)

My občané si získáváme respekt (důvěryhodnost) ve svých sociálních vazbách tím, že jednáme kulturně, mravně a odborně zdatně v našich mezích, které máme a nevzniká hned, trvá dlouho, než jej získáme a může být dilem vteřiny, kdy důvěryhodnost ztratíme a pracně jí bude zase získáva zpět.  Chyba, kterou jsme udělali, by nás měla posunout kupředu, nikoliv srazit. Záměrné chybování  - tedy např. lhaní (pro zjednodušení) nebude ale bráno jako chyba v rámci sociálních vazeb věčně, nebude omlouváno dlouho. 

Např. pracujeme s pravdivou informací - rozvrhem, který sdělí pedagog ve škole. Jasně bychom sdělené označili za pravdu už proto, že pedagog má přímý přístup k tvůrci rozvrhu. Přesto, rozvrh je pouze dohoda a bude pravdivá jen do té doby, než ten, kdo má moc (typicky ředitel školy) rozvh změnit jej nezmění. Přesto byl pro nás původní rozvrh pravda, neboť jsme si jej také ověřili, že pravdivý je a má stále hodnotu i když byl změně, tehdy jsme podle něj postupovali a dokonce můžeme rozhodovat, zdali nový rozvrh je lepší čí horší. Pravdivost rozvrhu dokonce závisí na tom, jak dobře jdou hodinky typicky pedagogovi první hodiny :-). 

Manipulativní servery kremelské propagandy právě na základě výše uvedeného, vytváří virtuální svět podobně jako jej vytváří o sobě Miloš Zeman. Miloše Zemana, stejně jako kremelskou propagandu lze přistihnout při lži. Obecně bych řekl, že si před lidmi, kteří nám lžou dáváme velký pozor, proto dává velký smysl jasné lži jasně identifikovat, to možné je. Jasná lež je záměrná manipulace s jinak důvěryhodnou informací, aby ta změnila svůj smysl. Např. "Čína je největším investorem v Německu." To je záměrná lež, zkreslení sdělení, které by mohlo být výrokem pravdivým - "Čína v Německu udělala v roce 2016 největší počet akvizic". 

Tedy Miloš Zeman je lhářem, lže ve svých projevech a na lžích své projevy staví, tedy je potřeba si na to, co říká, dávat velký pozor, je nedůvěryhodný, neboť je nutné pečlivě zkoumat, co říká. 

Zde je to velmi dobře rozebráno:

Post-pravda vítězí. K tomu ale nebyl potřeba Facebook, stačilo opakovat Majora Zemana

 


Nepřihlášený uživatel

#100082 Re: Re: Re: Re:

2017-01-03 10:49

#100081: - Re: Re: Re:  

Ne mém názoru si nic nezměnil a nezměníš kdyby ses snažil jak chtěl, pro mne je třeba Šándor ten komu věřím. Vyjadřuje se veřejně a často v ČT a když prohlásí, že je nesmylná představa, že stát prohlásí co je pravda a co ne, tak s ním souhlasím a věřím tomu.


Nepřihlášený uživatel

#100083 ČR má několik let po sobě nulovou produktivitu v obnovitelných zdrojích....

2017-01-03 10:54

Elektřina ze slunce bude brzy nejlevnějším zdrojem. Do roku 2025 se dostane před uhlí

Je jistě potřeba zvažovat, zdali je informace důvěryhodná, tedy např. zdali skutečně byla poublikována agenturou bloomberg, zdali skutečně došlo k poklesu nákladů o 62 % z roku 2009 atd. Zdali se jedná o reálné snížení očištěné o inflaci či nikoliv, atd. 

Ale z obecného hlediska to vypadá jako zpráva důvěryhodná, neboť je dobrým principem, nevyrábět zdroj energie, ale vyrábět jen stroj, který energii vyrábí. V jaderné i tepelné elektrárně vyrábíme stroj na výrobu energie i zdroj - uhlí, plyn, ropu, jaderné palivo a navíc při výrobě i při přeměně energie bez pochybností "zaneřáďujeme" (pro jednoduchost) své okolí. 

Je jistě potřeba zvažovat optimismus zprávy i v kontextu s dalšími znalostmi. 

http://www.b-t.energy


Nepřihlášený uživatel

#100084 Re: Re: Re: Re: Re:

2017-01-03 10:55

#100082: - Re: Re: Re: Re:  

 Problém je už v jeho vyjádření. Úřad nebude typicky říkat, co je pravda a co ne. To z podstaty ani nejde, proto je vyjádření Šándora velmi málo důvěryhodné. 

Typicky úřad ukáže historii informace, odkud pochází, jak vznikla a co se z ní fabulací stalo. Čím rychleji na fabulace bude reagovat, tím lépe pro občany nejen této země. Čím více fabulací dokáže postíhnout, tím lépe. 

Spoléhá se na to, že typicky kremelská propaganda je schopna šířit jen omezené množství fabulací, tedy stát má dostatek prostředků, tyto fabulace popisovat. Dokonce je zkušenost taková, že kremelská propaganda strojově rozkopírovává své fabulace na velké množství serverů a tedy i jen vyhledání fabulace dostatečně ukazuje na to, že se o fabulaci jedná. Dokonce se po čase pozná i "rukopis" fabulace a je pravděpodobné, že se zjistí, že zdrojů zase není tak mnoho, podobně jako jsou v tištěné podobě Blesk a Halo noviny. Ve své podstatě se totiž jedná jen o změnu práce s digitálními medii. 

Navíc lidé, kteří záměrně šíří fabulace, jsou samozřejmě svými fabulacemi sami postižení, psychicky narušeni a tedy je obtížné na takovou činnost lidi nacházet, obzvláště, když narazí na rychlou reakci a rychlé "demaskování" fabulace. 

Tedy není nic složítého, tajemného, nedemokratického na takovém jednání, není to dokonce ani žádné změna ve zpracovávání informací, pořád se každý z nás bude rozhodovat o důvěryhodnosti, jen budeme mít historii fabulací k dispozici, zatím taková věch chyběla či chybí. 

Proč se Šándor, jako člověk pracující s informacemi vyjadřuje odborně věcně špatně je věc jistě na zkoumání. Je dobré se ptát, jestli je to záměr nebo skutečná neodbornost. V obojím případě by tedy bylo velmi dobře, že již není ve zpravodajských službách. 

Mohu se odborně plést samozřejmě i já, není nic jednoduššího než to prokázat. Může to být jen Šándorova mediální neobratnost, může mít vážné námitky, ale nebyl schopen je přednést.

Bublan se včera vyjadřoval velmi střízlivě. 

To, že názor nejsi schopen změnit, není omezení mé a má neznalost či neodbornost, to je problém jednoznačně jen tvůj a tvých mentálně "momentálních" :-) (skutečně jen žert, žádná tvoje dehonestace) schopností. Je to opravdu jen na tobě. 

 


Nepřihlášený uživatel

#100085 On Mládek je takový zapomnětlivý.....

2017-01-03 11:22

Zvůle operátorů může pokračovat. Mládek v zákoně zapomněl na ochranu zákazníků

Nejdřív komunista, pak asi StBák - byl od vzniku v Prognosťáku, pak ODSák kvůli kterému Nomura spustila arbitráž, vyhřoval jí nedemokratickými postupy vlády z pozice náměstka ministra financí a dnes "nepostradetelný" socan, co prolamuje těžební limity. 


Nepřihlášený uživatel

#100086 Vodík je zatím problematický v utěsňování skladování....

2017-01-03 11:25

....nebot molekula vodíku je v porovnání s ostatními plyny opravdu miniaturní a tedy je velký problém v utěsnění "vodíkového hospodářství". 

Diesel je mrtvý a vodík má budoucnost, nikoli elektromobily, myslí si šéfové automobilek

Pokud bude počet cyklů nabíjení akumulátorů roven životnosti automobilu, má bateriová elektromobilita velký smysl, obzvláště za situace, kdy prodlouží dojezd elektromibilu na 1 000 km a rychlost nabití např. na 2 hodiny v kombinaci s možností okamžité výměny baterie. 


Nepřihlášený uživatel

#100087 Velmi pěkně odpovídá.....

2017-01-03 11:36

Potřebuje Česko tým na vyvracení dezinformací? Ptejte se právničky, která ho připravovala


Nepřihlášený uživatel

#100088 Re: Re: Re: Re:

2017-01-03 11:41

#100081: - Re: Re: Re:  

 Výraz "realita" je rovněž takovou kategorií. Značně ji lze pokřivit už i tím, když podřízení podávají zkreslená hlášení, či vykazují fiktivní činnost. Toto pokřivení se může promítnout ledaskam, možná i do výroční zprávy BIS :-)

 


Nepřihlášený uživatel

#100089 Re: Re: Re: Re: Re:

2017-01-03 11:58

#100088: - Re: Re: Re: Re:  

 Přesně, proto historie fabulace, shromáždění důvěryhodných zpráv z důvěryhodných zdrojů je činnost naprosto nutná a skutečně důvěryhodnost činí to co bylo před konktréntí zprávou a to bylo po ní, přesněji odehrává se právě teď - tedy např. má to ve mně vyvolat emoce, má mne to znejistit - mělo mne snad znejisti, že potenciálně v BIS pracuje člověk, který je schopen svou nečinností či fabulací ovlivňovat BIS?.

Fabulace nemá historii a její budoucností je zase jen fabulace, tedy čím dříve se zjistí, že je to fabulace, tím menší budoucnost fabulace má. To je také smysl onoho úřadu.  

Už z návazností výročních zprá BIS - tedy veřejné části, je zřejmé, že to s BIS není tak hrozné obzvláště ne co se týče kapitoly 2.3 kde by BIS velmi správně postihuje nárůst kremelské obecně propagandy v češtině a pohyb čínských a ruských zpravodajců v zemi. To jsou skutečně informace, které korelují s tím, co se tu děje a jak vypadají lidé na Hradě, jak tu probíhala "návštěvě" Xi Jinpinga.

Tedy jsou to informace důvěryhodné, mění se v čase, stejně jako se drzost lidí z Hradu mění v čase, koreluje přesně s tím, co se na Hradě děje a jak např. Hrad devastuje veřejný prostor a z jakých zdrojů čerpá a jak prezentuje svojí "politiku". 

https://www.bis.cz/vyrocni-zpravy.html

Skutečně je ralita to, co koreluje s naší zkušeností, odbornými, kulturními a morálními znalostmi. To považujeme za realitu a tímto porovnáváme i své vlastní jednání.

Kremelská propaganda (obecně propaganda - lži, fabulace) se proto realitu snaží pokřivit, aby např. bylo vnímáno v politice jako přijatelné reálné lhaní Miloše Zemana. Tedy relativizací hodnot, vyvolat dojem, že Zeman může lhát a že je jeho lhaní dokonce pravda a to skutečně v kategorii absolutní kategorie - pravda.  

Pokud to vnímáš jinak, zkus se zamyslet proč a klidně to definuj, já své názory sděluji naprosto jasně a samozřejmě se snažím velmi pochopit vnímání lidí, kteří jsou schopni lži Miloše Zemana vydávat za pravdu. Snažím si pro sebe objasnit, proč naprosto evidentní lež vydávají za pravdu. Co je důvodem takového jednání. Je to velmi vážné a je potřeba se tím zabývat nejen proto, že je potřeba ohdadovat nebezpečnost takového jednání. 

Romancovová skutečně odpovídá excelentně. 


Nepřihlášený uživatel

#100090 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2017-01-03 12:24

#100084: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 a tobe dal pravo se povazovat za odbornika kdo?? ty sam?? 


Nepřihlášený uživatel

#100091

2017-01-03 12:49

Konec diskuzím, Úřad pro odhalování pravdy nám vše patřičně objasní. V ČSSR se tomu říkalo hanlivě cenzura.


Nepřihlášený uživatel

#100092 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2017-01-03 12:51

#100090: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Kde jsi v mém příspěvku vyčetl, že se považuji za odborníka? Naopak, jasně sděluji, že se mohu odborně plést a plést se odborně může skutečně každý především neodborník.

Mohu se tedy např. plést v tom, že pro určení důvěryhodnosti informace je potřeba znát -její historii, způsob vzniku, autora (důvěryhodné určení autora)

Možná je to jinak, možná jsou daleko důležitější kriteria, která zná Šandor, může je jako odborník jmenovat, ale neudělal to, mohu jej dokonce proto podezřívat z manipulace, když úřad zjisťující výše uvedené k fabulacím označuje hanlivě.

Proto jsem hovořil o tom, že se mohu odborně plést. Může mi tam nějaké kriterium chybět, to co jsem napsal, považuji za naprostý základ nakládní s informacemi pro určení míry důvěryhodnosti.  

Proto jsem tě také vyzval, abys případně cokoliv odborně doplnil, případně abys doplnil, jak se na věc dívá odborník Šandor, neb skutečně ani náhodou nemohu znát všechna jeho vyjádření a ty mu navíc důvěřuješ, tedy jeho vyjádření znáš a znáš jak pracuje s informacemi. Dokonce sis vyhodnotil, že to co říká je důvěryhodné. 


Nepřihlášený uživatel

#100093 Re:

2017-01-03 12:53

#100091: -  

 Jak jasně sděluje Romancovová, nic takového není pravda. Odpovídá na dotazy věcně, klidně a naprosto jasně je z nich zřejmé, že se o žádný cenzorský úřad nejedná. 

Potřebuje Česko tým na vyvracení dezinformací? Ptejte se právničky, která ho připravovala

Tedy pokud se dál budeš chtít rochnit v politické verzi Blesku a Halo novinách, nic a nikdo ti v tom nemůže zabránit. Možná jednou dojde k tomu, že si Rusáci budou muset parlamentní listy atd. přesunout přímo do Ruska na ruské IP adresy, ale to bude spíš zprostředkovaná reakce ruské propagandy, podobně jako se umístil zvedavec do USA, aby se vymanil z vlivu českých zákonů popirajících holokaust a komunistické a nacistické genenocidium či trestní postih za šíření poplašné zprávy. 

Skvělé na západních demokraciích je, že dokáží reagovat i na nová nebezpečí. Věci mohou být využívány k tomu k čemu byly vymyšleny nebo mohou být zneužívány kremelská (obecně propaganda - lež) internet zneužívá nikoliv využívá. 

Chceš-li vydat Mein kampf musíš jej doplnit vysvětlujícím odborně zdatným komentářem o důsledcích a způsobech nacistické manipulace s občany Německa a nakonec i celého světa. Musíš říci, že důsledkem bylo nacistické genocidium. Podobně s komunistickou propagandistickou literaturou.

 To je naprosto v pořádku a jistě s tím také souhlasíš. 


Nepřihlášený uživatel

#100094 Zní to skvěle, ale....

2017-01-03 13:21

Babiš se pochlubil nejlepším rozpočtem od vzniku Česka. Přebytek je téměř 62 miliard

....pokud koruna posílí na 25,- za euro po skončení intervencí, jen ztráta, z dosud intervenovaného objemu 800 mld. korun, který je dnes nejspíše už daleko vyšší, 60 mld. korun. 

Babiš také prodal velké množství dluhopisů v korunách, které na koruny zase budou proměněny a následě musí být vykoupeny ČNB jako tzv. tvůrcem trhu s měnou. Tento objem se dá také jistě dohledat a nebude to tak složité, ale co platí jisto jistě, generuje to další ztrátu a co je naprosto jisté, jestli se někomu podařilo shromáždit např. 400 mld. korun, tak se jeho nabídce třeba i za 20,-/auro trh samozřejmě přizpůsobí a nikdo ČNB v dané chvíli na trhu nepomůže, ČNB bude muset vykupovat, nebo opět zavést intervence a zároveň masivně tisknout a nakupovat eura a jednorázový rychlý obchod se 400 mld. v kurzu 20,- euro se může uskutečnit, ČNB to koupit musí, nemá jinou možnost. Tedy skutečně "nedej Bože", aby měl někdo všech 800 mld. nebo drtivou většinu v jedné ruce. Taková ztráta by pak byla 210 mld. korun!!!!! v reálném odlivu eur, tedy vlastně likvidace státní euro rezervy?

Ale opět, třeba se lze takové transakci nějak bránit i přesto, že je ČNB tvůrcem trhu a obrana nemusí znamenat nové intervence. Těžko říci, jestli lze např. dělat "polointervence" tedy vykupovat koruny a zároveň nakupovat ve velkém eura, ale to je právě pravděpodobně možné jen tehdy, podud ČNB na trhu vyhlásí, že intervenuje "skrytě" to tvůrce trhu dělat nemůže, řekl bych.  

Tedy je to pořád "prašť nebo uhoď", "18 bez dvou za dvacet", atd. atd. Jediné, nad čím se skutečně vyhrát nedá je opravdu trh, bohužel Bureš za případnou celkovou ztrátu pro občany ČR neponese odpovědnost. 

 

Průvodce zvídavého občana přebytkovým rozpočtem: Jak Andrej Babiš (ne)vybírá daně


Nepřihlášený uživatel

#100095 Re:

2017-01-03 13:55

#100076: -  

 Ty jsi ženatý? 


Nepřihlášený uživatel

#100096 Skotsko bude platit eurem dříve, než Anglie vystoupí z EU....

2017-01-03 14:06

Britský velvyslanec při EU rezignoval. Měl hrát klíčovou roli při vyjednávání o Brexitu


Nepřihlášený uživatel

#100097 Re: Re:

2017-01-03 15:20

#100093: - Re:  

 Otázka je, jestli ten tzv. "odborně zdatný komentář", o který je Mein kampf doplněn, někdo čte. Vydání tohoto díla má v Německu nyní velký úspěch, ale kdo koho přinutí, aby ten komentář četl...


Nepřihlášený uživatel

#100098 Re: Re:

2017-01-03 15:32

#100093: - Re:  

 Když už píšeš o Parlamentních listech, včera na nich byl zveřejněn rozhovor, který jim poskytl p.Kalousek. Tento politik tedy poskytne rozhovor prorusky orientovaným PL? I on, Kalousek, pravicový politik? Dodává jim tím na hodnověrnosti a jistotě, že informují objektivně.


Nepřihlášený uživatel

#100099 Re: Re: Re:

2017-01-03 15:44

#100097: - Re: Re:  

 Ano otázka to je, důležitá je ale dostupnost. To, že nikoho nelze nutit ji číst, ale je nutné tresně postihovat jednání podle Mein kampf (zjednodušeně) to je naprosto jasné. Byl to jen příklad o dostupnosti informace. Tedy pokud např. onen dotyčný, co "nečte" bude chtít někomu jinému vnucovat, jak je to super, onen druhý mu může říci, přečti si k čemu to vedlo, je to součástí knihy. 


Nepřihlášený uživatel

#100100 Re: Re: Re:

2017-01-03 15:48

#100098: - Re: Re:  

 To je problém Kalouska, já to neschvaluji a co více považuji to dokonce a za velkou hloupost, právě proto, že tím poskytuje jistou legitimitu.  

Na druhou stranu, aniž bych jednání Kalouska omlouval, je velmi obtížné odmítat rozhovor takovému zdroji, kterému je poskytuje Zeman z pozice prezidenta a je to příležitost se jasně vyjádřit ve stejném druhu media, ale skutečně tím daný zdroj získává určitou legitimitu, jak je z tvého příspěvku také zřejmé. 

Je to tedy na zvážení Kalouska a jeho týmu. Já PL považuji v souladu s analýzou Masarykovy univerzity za nebezpečnou prokremelskou propagandu. 

Na druhou stranu, Kalousek v rozhovoru kremelskou propagandu kritizuje, to je dobrá zpráva celé věci poskytnutí rozhovoru.