Petice proti umístění busty Karla Kryla v budově parlamentu ČR

Petice proti umístění busty Karla Kryla v budově parlamentu ČR / Oznámení / Krylova bysta prý zkultivuje český parlament / Komentáře


Nepřihlášený uživatel

#1

2014-09-28 17:35

Milý Vojo, máš pravdu, vyjma jednoho: "léčení si špatného svědomí stavěním pomníků je tady oblíbený národní sport."
Jdu-li městem, socha mi připomene, že poblíž stála synagoga, kterou zničili nacisté a několik set Židů bylo umučeno v koncentráčních táborech. Další deska ucívá památku čtyř zavražděných lékařů: místa úmrtí Mauthausen, Osvětim... A jinde zase, že zde zasedal DEMOKRATICKÝ SNĚM RAKOUSKÝCH NÁRODŮ 1848-1849, který byl rozehnán puškami a bajonety císařských žoldáků a ničemů.
Jestli pietní místo - pamětní desku nebo sochu - někdo bere jako sport, já ne. Na mě z toho pokaždé dýchne hrůza, co se tady kdysi stalo...
Tvůj Jiří, Kroměříž
Vojtěch Klimt
Autor této petice

#2 Re:

2014-09-28 18:11

#1: -  

Jirko,  nenapsal jsem, že to tak mají všichni, tenis také nemá každý jako svůj oblíbený sport.

Vojta


Nepřihlášený uživatel

#3 JiřinaT

2014-09-29 20:53

Vydrží-li busta Karla Kryla po několik desítek nebo i set let (potom si můžeme gratulovat) ať už kdekoliv, budou se naši potomci o tuto význačnou osobnost zajímat (někteří) a v době, o které hovořím, bude zcela jedno, je-li to na půdě budovy nynějšího parlamentu.

Vštěpujme, prosím. našim dětem a vnoučatům povědomí o této vyjímečné osobnosti našich dějin, která ještě nebyla doceněna.

Všem co chápou KK ♥

 

 


Nepřihlášený uživatel

#4

2014-10-20 19:03

Český parlament zkultivuje už jen mor.