Petice.com

Pro zachování alejí a stromů podél našich řek a potoků...

Situace po téměř roce od označení stromů

Nepřihlášený uživatel#1 Sep 02, 2014, 04:05
Věřím, že účinně pomůže ministr životního prostředí vlády ČR pan mgr. RICHARD [email protected] nejen nebo právě proto, že byl manažerem v chemickém průmyslu. Jeho postoj, uvažování je systémově konzistentní k, pokud možno, zachování života na Zemi. Jiří Rojek ml. Kostelec nad Orlicí
Nepřihlášený uživatel#2 Sep 02, 2014, 07:43
Držím palce! eD
Nepřihlášený uživatel#3 Sep 02, 2014, 17:22
Děkuji za informaci. Schůzky se bohužel nemohu zúčastnit, protože jsem mimo HK. MJ
Nepřihlášený uživatel#4 Sep 03, 2014, 21:05
NESOUHLASÍM S VÝSTAVBOU NA PLACHTĚ ANI NA PLÁCKU MÍSTO MILETY ,KDE MÁ VZNIKNOUT GARDEN CITY- ADMINISTRATIVNÍ BUDOVY , ANI KOSTEL U POLIKLINIKY Č. 3 NA BENEŠOVĚ TŘÍDĚ
Jaroslav Hamáček#5 Sep 05, 2014, 08:14

Re:

#4: -  

Já také ne. A nesouhlasím ani s masivním kácením z důvodů rekonstrukce Severních teras, ani jsem nesouhlasil s pokácením 300 stromů při rekonstrukci Šimkových sadů, ani s tak rozsáhlým kácením v Lipkách, včera jsem šel stezkou za fakultní nemocnicí a někdo tam pokácel obrovský starý dub, ještě nedávno na něm byla cedulka Památný strom???

Nepřihlášený uživatel#6 Sep 05, 2014, 18:44
Dík za zprávu, na sraz přijdu. Turková
tur#7 Sep 05, 2014, 18:51

Re: Re:

#5: Jaroslav Hamáček - Re:  

Tohle mě od toho dne co ho skáceli strašně štve a nevěděla jsem co mám udělat. Jsem ráda,že jste to vyfotili. Ten dub musel majitel skácet na příkaz města, protože vadil osobě co tam má zahrádku. Padali ji větvičky a listí na pozemek. Ten krásný strom byl zasazený v r. 1720 a mně je z toho do breku, ta bezmocnost nad lidskou blbostí. 300 let rostl, byl krásný, přežil všechno jenom na nás neměl.

Jaroslav Hamáček#8 Sep 06, 2014, 22:27

Re: Re: Re:

#7: tur - Re: Re:  

Odpovědnosti za své myšlenky, slova a činy se nelze zbavit, vše bude ve správný čas vyrovnáno...nelze zbytečně zabít a zůstat bez viny...

http://hradec-kralove.sije.cz/album/pamatne-stromy/foto-4082.php

Otakar Kalenda#9 Sep 07, 2014, 10:29

Památný dub u FNHK

Zdravím všechny, k tématu pokáceného památného dubu u FNHK mám následující informace, které jsem získal v neděli 17. 8., když jsem kolem projížděl na kole (a málem jsem při tom hrozivém a smutném pohledu z kola spadl :-( ), a to přímo od pracovníků, kteří tuto "exekuci" provedli: od stromu byla někdy předtím (nějakou vichřicí nebo čím) odlomena jedna z velkých větví (viz patrná rána na fotce, kterou jsem pořídil na místě - lze porovnat s odkazem, který výše nasdílel pan Hamáček), v důsledku čehož došlo k "rozcentrování" stromu. Vzhledem k tomu, že ostatní větve se nakláněly na zahrádkářskou osadu, byla tato situace vyhodnocena jako havarijní a nebezpečná a bylo povoleno pokácení. Podle toho, co mi ti pracovníci říkali, se úředníci z magistrátu snažili nějak vymyslet, jak by strom šel zachránit.. ale marně.

Více informací zatím nemám, databáze AOPK zatím tuto událost nezaznamenala.

Jaroslav Hamáček#10 Sep 07, 2014, 17:57

Re: Památný dub u FNHK

#9: Otakar Kalenda - Památný dub u FNHK 

Díky za upřesňující informace...

Please comment on this petition

Please do not write personal information such as an address, phone number or email address in your comment. Do not write your own name or the name of any other person either.