Podpora kvalitního českého dabingu

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Podpora kvalitního českého dabingu

Jana

#26 Re: Smysl petice?

2014-08-29 19:41

#24: C3PO - Smysl petice?  

 Dobrý den, děkuji za váš komentář a chtěla bych jen upozornit, že ani já samozřejmě neznám konkrétní požadavky dabérů vůči studiím. Tato petice je vedena pouze diváky (nikoliv samotnými dabéry) a vychází jen z informací, které jsou na internetu dohledatelné.
Požadavek je samozřejmě takový, aby studia nejenže vrátila dabéry do seriálů (tam, kde je to ještě možné) a hlavně, aby je obsadozovala i dále, do nových projektů. Chceme slyšet dabéry i nadále, chceme, aby studia s agenturou nějakým způsobem začala jednat (a nezametla vše pod stůl s tím ,že těch x dabérů prostě nějak musí oželet).
Předat petici chceme předat televizním stanicím a dalším zadavatelům dabingů a samozřejmě dabingovým studiím. Jenže podle mého názoru je lepší to předat, až bude více podpisů (například i tištěné podpisy, které se nyní sbírají).



Nepřihlášený uživatel

#27

2014-09-11 21:06

Český dabing je geniální! Ve spousta případech mnohdy i lepší než originál. Existují jen 2 případy kdy je lepší jít na originál.
1. Když filmy s titulky jsou dříve a vy nemáte čas si počkat.
2. Když ve filmu hraje Morgan Freeman, jeho hlas nejde nahradit žádným jiným!

Nepřihlášený uživatel

#28

2014-09-12 11:24

Prosím proč musíte zničit BBT?? Nechutný byl to muj nej serial a zničili ste ho! Vdaka
Quinn

#29

2014-10-19 20:59

Jsem zdrcená. Zrovna koukám na novou řadu Chirurgů a polovina herců má nové hlasy. Vůbec se mi to nelíbí, je to dost příšerný. Jeden díl zvládnu, ale ostatní už jedině v ajině s titulkama. Stejně tak Kate Beckett v Castlovi na zabití.


Nepřihlášený uživatel

#30

2014-10-20 11:08

Včera večer jsem si pustila novou řadu Chirurgů na Prima Love a myslela jsem že se zblázním, takhle zničit seriál - to je příšerný. Už jedině s titulkama. Najdu si to někde jinde ať se pak televize nediví, že nemají sledovanost, na takovouhle vopičárnu se nedá koukat.

 

Conquisitor

#31

2014-11-26 11:59

Chci podpořit opravdový mistrovský dabing. Nepatří k němu jenom vyjádření emocí ale i použití češtiny jako takové. Vždy se "rozčílím", když se v pořadech objevují "bezhlavé" překlady typu: přečíslení = přesila, nebo gramaticky špatné použití slovesa "soustedit se" v budoucím čase atd, atd (dnes v postatě denně zaslechnu podobný přehmat). Vím, že herci a moderátoři by měli prezentovat, to co jim jiní předloží, ale pečovat o češtinu je nutné. Už jenom z důvodu, že jejich projev pak přebírají  mladší generace jako vzor.

Borrtex

#32 Dabing se ještě prosazuje?

2015-02-01 18:09

Cože? vy podporujete dabing? No to snad ne? :-) Já osobně bych raději vytvořil komunitu lidí, která by podporovala správně a kvalitně vytvořené titulky. Dabing je něco, co je v dnešní době již naprosto zbytečné a zastaralé a hlavně je to něco, co danému filmu, či seriálu ovlivňuje kvalitu. Kdybyste sledovali svůj oblíbený několikařadový seriál v původním znění, nikdy se vám nestane, že vám někdo změní hlas někoho z hlavních představitelů - to se stane jen tehdy, když sledujete seriál s českým dabingem, o který se stará levné televizní studio, kterému když dojdou peníze tak jednoduše hlas vymění..... A to vám vůbec nevadí ta neautentičnost hlasů? Kdy je v některých scénách dabing tak příšerně studiově poznatelný? - Např. Hlavní hrdina běží a něco řve - s dabingem nejde skoro ani poznat, že běží, díky naprosto čistému a stabilnímu hlasu dabéra a tak to vlastně celé naprosto kazí dojem z jinak kvalitního filmu.........

Jana

#33 Re: Dabing se ještě prosazuje?

2015-02-14 13:23

#32: Borrtex - Dabing se ještě prosazuje? 

 Ráda se dívám na filmy v originále (a když to jde, tak i bez titulků. je to dobrá škola jazyka), ale český dabing by se měl rozhodně podporovat, je to něco, v čem jsme jako národ velmi dobří. Všeho, v čem jsme vynikali, se zbavujeme, byla by škoda přijít i o dabing. Navíc já si vážím svého rodného jazyka a nehledě na dobu je nutné náš jazyk podporovat, aby nezanikl a nebyl przněn.
Kdyby se definitivně zrušil dabing, byli bychom o krok blíž k zániku naší krásné češtiny.

"Kdybyste sledovali svůj oblíbený několikařadový seriál v původním znění, nikdy se vám nestane, že vám někdo změní hlas někoho z hlavních představitelů" - Ne, pouze hlas se možná nezmění (pokud se nejedná o animák, např. Meg ve Family Guy / Griffinovi měla dva hlasy), ale rovnou vymění herce. Becky v Roseanne, Laurie v Zlatá sedmdesátá (That '70s Show), asi tak milion dalších, co je přeobsadili nebo rovnou vyhodili postavu a napsali jinou, když začal herec "zlobit". :) To není česká specialita.

"A to vám vůbec nevadí ta neautentičnost hlasů? Kdy je v některých scénách dabing tak příšerně studiově poznatelný?"
 Tato petice má podporovat zejména kvalitní dabing a zaměřuje se spíše na dabéry než na zvukaře. To, co popisujete, je problém kvality zvuku. Podle mého názoru existují dobře zvukově zpracovaná díla i v českém dabingu, pak jsou nějaké excelentně zpracované a jiné se prostě zase tolik nepovedou a mohly by být lepší. Zálěží samozřejmě na zvukaři, na podmínkách, ve kterých pracoval, na čase, který měl, ovšem i na stáří filmu a data výroby dabingu. Ovšem házení všeho do jednoho pytle nemá cenu. :)


 


Nepřihlášený uživatel

#34

2015-02-17 20:27

Je smutný , když kvalitní lidi přicházejí o práci , přestala jsem koukat na Chirurgy i na Kosti , nedá se to poslouchat Bara Kokosova

Nepřihlášený uživatel

#35 Re: Dabing se ještě prosazuje?

2015-02-17 20:32

#32: Borrtex - Dabing se ještě prosazuje? 

 No zní to hezky, ale když se u toho kolikrát staráte o domácnost a rodinu , tak těžko zvládá té číst titulky a host mi starší ročníky co jsme se učili Ruštinu , to v angličtině moc nedáme 

 


Nepřihlášený uživatel

#36

2015-02-22 15:51

Mám plné zuby Bohdana Tůmy, Libora Terše, Zdeňka Mahdala, Filipa Švarce a Jakuba Saice.
Miro

#37

2015-04-03 10:46

Aj na Slovensku nám záleží na kvalitnom, rokmi overenom českom dabingu.. Čo sa deje teraz je hrôza..


Nepřihlášený uživatel

#38

2015-05-17 17:02

VŠE CO JE V ČR DOBRÉ JDE K ŠÍPKU...UŽ BY TO CHTĚLO STOPNOUT...