Zachování pořadu Turbulence

Vedení ČT se rozhodlo zrušit (vedle některých dalších pořadů) naučný pořad TURBULENCE vysílaný každou neděli v podvečer přinášející široké veřejnosti (včetně zájemců o problematiku) odborné věci ohledně počasí, meteorologie či klimatu. Pořadu byla před nedávnem již zkrácena stopáž. Mělo by se ale naopak najít více času pro takovéto pořady oproti jiným pořadům, v nichž se probírají stále stejné a často nedůležité či zcela nepodstatné věci a ne je rušit, zvláště když se jedná o jedno z mála veřejnoprávních médií v ČR, které má za úkol mimo jiné i vzdělávat - "výroba vzdělávacích, zpravodajských či dokumentárních pořadů". Nyní hodlá ČT pořad zrušit zcela.

Podepsáním petice možná zachráníte pokračování velmi dobré práce známých moderátorů počasí v ČT a celého týmu tohoto pořadu, který pro diváky ČT nyní ještě připravují. Doporučuji pořad vysílaný na ČT všem, co ho neznají, v neděli v 17:28 hodin shlédnout!

Podepsáním povoluji Tomik, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.