Výzva starostům Nymburska - Očkování COVID-19

Vážené paní starostky a páni starostové,

jste hlavami místních samospráv stotisícového okresu. Nalézáme se uprostřed vážné epidemie, kterou lze zvládnout pouze očkováním. K dosažení dostatečné proočkovanosti populace bude třeba v rámci okresu Nymburk očkovat 50-75 000 obyvatel, a to pokud možno během několika měsíců. Takovou logisticky nesmírně náročnou akci si nelze představit bez aktivní spoluúčasti samospráv. Vyzýváme vás proto, abyste se plánem na očkování začali vážně zabývat alespoň po organizační stránce. Při nezvládnuté a nenaplánované organizaci hrozí situace, že i když bude dostatek dávek vakcíny, nebude jasné, koho je třeba očkovat a kdo a kde bude očkování provádět. Konkrétní podobu procesu podávání vakcín je samozřejmě třeba provádět v souladu s celostátní strategií očkování a ve spolupráci se Středočeským krajem. Začněte se, prosíme, situací vážně zabývat, je nejvyšší čas a v sázce je zdraví obyvatel. Konkrétní návrh řešení je součástí přílohy dopisu, který je adresován starostům samospráv.

MUDr. Aleš Omáčka
Vojtěch Lukavec

Vojtěch Lukavec    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Vojtěch Lukavec, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.