Uzavření průjezdu ulicí Wolkerova a vytvoření promenády - rezervace Starý Bubeneč

inbound6696503433043779480.jpgŽádáme o uzavření ulice Wolkerova pro průjezd aut a vytvoření pěší promenady mezi kostelem Sv. Gottharda a Náměstím Borise Nemcova. Promenáda v historické čtvrti Starý Bubeneč by sloužila pro návštěvníky Královské obory. Podél promenády by mohla byt vysazena alej a znovu vybudován rybník nebo koupací jezírko v rámci boje proti suchu.

Zdůvodnění:

V ulici Wolkerova jsou původní dlažební kostky, což zcela zbytečně vytváří nadměrné hlukové zatížení obyvatel ulice Wolkerova.

Tvoří se zde kolony, což vytváří nadměrné znečištění ovzduší v ulici Wolkerova, která je rezidenční oblastí s historickým významem.

Odklon dopravy do ulice Bubenecska nepředstavuje žádné zdržení pro řidiče napojujici se na ulici Československé armády. V místě napojení je pouze třeba prodloužit interval semaforu pro auta jedouci z Bubenecske.

Historický význam této oblasti by měl být respektován a vyzdvihnut zřízením rezervace Starý Bubeneč.

Tereza Schmoranz    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Tereza Schmoranz svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.