Tartanové závodiště pro Milevsko

My, níže podepsaní občané, prostřednictvím této petice žádáme, aby byl antukový povrch závodiště na letním stadionu v Milevsku nahrazen tartanovým povrchem. Antukový ovál i doskočiště již dávno nevyhovují potřebám dnešních sportovců, což ostatně dokazuje i to, že tartanová sportoviště vyrostla už nejen ve velkých městech, ale i v našem nejbližším okolí. Je velkou škodou i ostudou Milevska, jako města s bohatou atletickou minulostí i silným oddílovým zázemím, že takové sportoviště stále ještě nemá.

V současné době má oddíl 90 členů, kteří pravidelně trénují dvakrát až třikrát týdně. Úspěšně pak reprezentují město Milevsko v okolních i vzdálenějších městech na různých závodech (viz aktuální pořadí např. na Dětské atletické lize v Táboře nebo úspěchy ženského atletického oddílu na krajských přeborech).

Absence umělého povrchu mnohdy narušuje tréninkový proces, protože antukový ovál není po silnějším dešti použitelný několik hodin i dnů. Nové sportoviště by přivítali nejen registrovaní atleti, ale i sportovci z jiných sportovních oddílů z Milevska nebo široká veřejnost (fenomén běhání je již několik let na vzestupu). Tartanový ovál by vhodně doplnil i nabídku spol. SPOS pro pořádání soustředění. Na novém povrchu by také bylo konečně možné pořádat i atletické závody, které by do města  přilákaly sportovní fanoušky a Milevsko by se tak vrátilo na atletickou mapu České republiky.

Písemnou formu této petice můžete vlastnoručně podepsat u trenérů atletiky.

Takto vypadá antukový povrch oválu po jednom fotbalovém zápase:IMG-20220410-WA0002.jpg

A takto po větším dešti:

9e08391a-9627-40d5-88a7-c3acb57a270a.jpg

1651732121927.jpg

Takto nyní vypadá odrazová plocha před pískem u skoku do dálky:

antuka-dalka2.jpg

Pro srovnání jak vypadá tartanový povrch (malý ovál u 1. ZŠ Milevsko):

tartan-drahy.jpg

Jan Pleskač, Sokol Atletika Milevsko    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Jan Pleskač, Sokol Atletika Milevsko svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.