STOP testování na zvířatech

Desítky let trvající výzkumy onemocnění jako je Alzheimerova či Parkinsonova choroba a AIDS dosud nepřinesly žádné významnější výsledky vedoucí k léčbě těchto onemocnění. Neměli bychom tedy konečně obrátit pozornost na jiné, dostupné a spolehlivé metody výzkumu, které by nepřinášely jiným tvorům utrpení?

My, lidé, patříme také mezi primáty, což znamená, že máme společných mnoho vlastností. Jako inteligentní a vysoce vyvinutí tvorové máme schopnost prožívat stres, strach a psychicky strádat. Izolace v laboratořích a chovných centrech nemůže primátům nikdy poskytnout vyhovující prostředí a uspokojit jejich komplexní sociální a další životní potřeby, obzvlášť, když jsou podrobováni procedurám, které jim způsobují fyzické i psychické utrpení. Na konci svého života, který prožijí v laboratoři jako „pokusné objekty“, jsou utraceni, některé orgány rozpitvány a mrtvá těla jednoduše vyhozena.

Podepsáním povoluji , aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.