STOJÍME ZA UKRAJINOU - BRAŇME DEMOKRACII V EVROPĚ!

274653626_111041054846443_1478877131091179789_n.jpgSTOJÍME ZA UKRAJINOU - BRAŇME DEMOKRACII V EVROPĚ!
Znepokojení nestačí, je třeba se ozvat

Adresát: Velvyslanectví Ukrajiny, Charlese de Gaulla 916/29, 160 00 Praha 6-Bubeneč

My, níže podepsaní, stojíme za svobodnou a nezávislou Ukrajinou.

Uznání suverenity dvou separatistických regionů na východě Ukrajiny a následná vojenská "bratrská pomoc" je nepřijatelnou agresí Kremlu vůči Ukrajině a vůči demokracii v Evropě. V České republice máme s takovou "bratrskou pomocí" bohužel vlastní historickou zkušenost. O to větší máme povinnost se ozvat! A jednat! Už není čas být jenom "hluboce znepokojeni". Nelze vést dialog s někým, kdo hrubě porušuje mezinárodní právo. Ústupky totalitním vládcům vedou k ještě hlubším krizím a většímu počtu lidských obětí.

Agresi Kremlu je potřeba se bránit – razantně, odvážně a společně. Podporujeme proto demokratické politiky, kteří nelehkou situaci mají zájem řešit formou pomoci Ukrajině a sankcemi vůči Rusku. Víme, že to v současné situaci dezinformačních hrozeb a polarizované společnosti není vůbec jednoduché. Bránit demokracii je však zapotřebí TEĎ. Přestože důsledky opatření vůči Rusku mohou být omezující a bolestivé i pro nás, je jejich zavedení bohužel nezbytné.

Budeme apelovat na naše politiky, aby v tlaku na Rusko nepolevovali, aby spolupracovali na úrovni NATO i EU. Agresorovi se nesmí ustupovat.

#StandWithUkraineStojíme za Ukrajinou

Veronika Jiravová (Stojíme za Ukrajinou)    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Veronika Jiravová (Stojíme za Ukrajinou) svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.