Požadujeme revizi a zkvalitnění služeb útulku a MP v Hradci Králové.

Hradec Králové je jedním z našich největších měst, ale zároveň se pyšní také otřesným přístupem k toulavým zvířatům, především ke kočkám. Existuje mnoho případů nekompetetního přístupu k nalezeným zvířatům a to ze strany útulku či policie, které byly nejednou medializovány. Arogance a mlžení je běžnou výbavou zástupců, kteří se o službu starají.

Tímto vyzýváme občany Hradce a okolí, aby ukázali, že jim toto téma není lhostejné a podpisem dali najevo zájem toto téma veřejně a transparentně otevřít tak, aby vedlo k nápravě všech opakujících se pochybení.

Požadujeme po magistrátu Hradce Králové, aby:

• provedl revizi nastavených mechanismů místního útulku a spolupracující policie
  • aby zjednodušil postup přijímání nalezených zvířat, zpřísnil evidenci a transparentnost fungování či komunikaci s občany. Tak, jak je celá služba nastavena, tak to vrhá dost nehezké světlo na politicko-úřednickou garnituru města, přičemž v době zpřísňování zákonů na ochranu zvířat, je jen otázkou času, kdy dojde k pochybení, jež bude mít celorepublikový a precedentní význam.
  • aby byli k tématu přizváni odborníci a terénní pracovníci (spolky a útulky), kterým jde o svrchované blaho zvířat a dodržování zákonů. Mezi tuto odbornou obec technické služby ani policie rozhodně nespadají.
  • aby byl zřízen kastrační program, který by občany motivoval k nemnožení dalších zvířat a to pochopitelně bez nutnosti tuto službu spravovat útulkem
  • aby vyslechl a reflektoval hlas lidu

Navíc je před volbami a toto téma je aspekt, který občané mohou u voleb velmi výrazně zohlednit u těch zástupců města, pro které je jeho vyřešení prioritou.

V případě nekonání a nesjednání nápravy budeme celou situaci medializovat za podpory nashromážděných důkazů i využití soudních cest.

Kontakty:

Web: https://kockyvhradci.cz/

FB stránka: https://www.facebook.com/kockyvhradci

Telefon: 776192783

Lucie Dostálová    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Lucie Dostálová svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.

Vaše telefonní číslo nebudeme veřejně zobrazovat online.