Požadavek, aby vláda Fiala kladla na první místo zájmy svých občanů

Nejen, že vláda Fialy neplní své předvolební sliby, ale stále více dává najevo, že zájmy občanů České republiky pro ni rozhodně nejsou na prvním místě. Podpora Ukrajiny je klíčová pro bezpečnost celé Evropy. Středobodem české vlády však musí být občan. Požadujeme, aby vláda Petra Fialy přijala okamžitá opatření v následujících oblastech:

1. Trestat korupci a zajistit finanční transparentnost. Například potrestat zkorumpované úředníky, jako je náměstek pražského primátora Petr Hlubuček.
2. Zvýšit minimální mzdu a zvýšit dotace na zaměstnání. Například vyjednávat s odbory o minimální mzdě a zvýšit příjmy a dotace pro skupiny, jako jsou řidiči a poštovní zaměstnanci.
3. Zajistit dodávky energie a snížit ceny ropy, elektřiny a plynu. Například zakázat prodej levné elektřiny mimo Českou republiku.
4. pečlivě provádět diplomatické činnosti tak, aby hospodářské oživení nebylo brzděno. Buďte například opatrní, aby zbrojní pomoc Ukrajině nevyvolala energetickou odvetu ze strany Ruska, protože mír nedělají dodávky zbraní. Je také důležité zabránit tomu, aby opuštění od čínské iniciativy 16+1 vyvolalo hospodářskou odvetu ze strany Číny, neboť si nemůžeme dovolit hněv dvou velkých mocností současně.

Podepište prosím tuto petici, protože jedině dostatečně silným občanským tlakem lze dosáhnout zásadní změny politického kurzu.

Marie Stejskalová    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Marie Stejskalová svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.