Petice za zastavení masivního plošného kácení stromů ve Slavonicích

Nesouhlas s masivním a plošným kácením městské zeleně ve Slavonicích

DSC09077aNE2.jpg
My, občané České republiky, nesouhlasíme s kácením vitálních stromů ve Slavonicích a žádáme o okamžité zastavení kácení stromů ve Slavonicích. Požadujeme ponechání vitálních stromů a jejich arboristické ošetření, nikoli pokácení.

Důvody nesouhlasu
Nepovažujeme za správné, když se pokácí byť jediný vitální strom v intravilánu města Slavonice a to jen z důvodu obdržení dotace na revitalizaci městské zeleně. V současné době dochází v širokém okolí Slavonic k masivní ztrátě lesů z důvodu sucha a kůrovcové kalamity. Celosvětově lze konstatovat, že úbytek jakékoliv zeleně přispívá ke globálnímu oteplování planety Země. V tomto kontextu je ztráta jedné čtvrtiny slavonické zeleně významným zásahem do ekosystému města a lze ji přirovnat k ekologické katastrofě a přímému zásahu do kvality bydlení a života v našem městě.

Aktuální informace v reportáži ČT: SLAVONICKÉ STROMOBRANÍ

Informace k aktuálnímu dění v souvislosti s kácením najdete na www.mariz-park.cz

FB_IMG_16151182999591.jpgsakury_a.jpg

Tištěná forma petice k podepsání u členů petičního výboru.

Petiční výbor ve složení:
1. Veronika Kovář Matejová - jednatelka
2. Barbara Trojanová - tiskové informace, press@slavonicefest.cz
3. Martina Havlíčková

Veronika Kovář Matejová, Slavonice    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Veronika Kovář Matejová, Slavonice, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.