Petice za zachování nočních spojů v Liberci

My, níže podepsaní, apelujeme na vedení statutárního města Liberce, jmenovitě na náměstka primátora pro technickou správu města a informační technologie Mgr. Jiřího Šolce, aby přehodnotil zrušení nočních autobusových spojů a omezení veřejné dopravní obslužnosti 5. největšího města ČR v nočních hodinách. Tento úkon považujeme za značně nešťastný a to z níže uvedených důvodů:

• dopady ekonomické:

Mnozí návštěvníci podniků v centru města budou své návštěvy časově redukovat a přizpůsobovat omezené dopravní obslužnosti, která jim znemožňuje plnohodnotný večerní/noční život takový, jaký by si 100 tisícové krajské město zasloužilo. Podniky již nyní ovlivněné koronavirovými omezeními tak mohou i nadále zažívat stagnaci návštěvnosti - nyní však vinou přístupu města.

• dopady sociální:

Zaměstnancům a podnikatelům, kterým končí pracovní doba po půlnoci nebo později, budou zhoršeny podmínky k výkonu jejich pracovní činnosti a to primárně v přepravě domů po zavírací době. Stejně tak se dotkne omezení cestujících mimoměstskými nočními spoji, které v lokalitě u nádraží nebudou mít návaznost na MHD.

• dopady na pověst DPMLJ:

Přirozeně dojde i k zhoršení vnímání samotné instituce zajišťující dopravní obslužnost ve městě a v krajních případech i snížení využívání MHD obecně.

Žádáme, aby město znovu otevřelo otázku noční veřejné obslužnosti a dopravně nedegradovalo krajské město na úroveň okresních měst a městysů. Věříme, že případnou diskuzí nad úpravou tras a časů lze zajistit vyšší vytíženost a vrátit Liberci to, co si každé normální krajské město zaslouží.

Mgr. Jan Hraško    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Mgr. Jan Hraško svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.