Petice za zachování českovelenické jírovcové a lipové aleje

Stoletá_jírovcová_a_lipová_alej1.jpg

Dle vyjádření odborníků – arboristů, dendrologů, krajinářů, entomologů, ekologů i architektů, má zachování jírovcové a lipové aleje, významného krajinného prvku, zcela zásadní smysl. Systematickou a pravidelnou péčí mohou stromy dobře prosperovat, dle odborníků je stejně dobře možná i výsadba nových stromů náhradou za některé stromy na konci jejich vitality, především v důsledku stavební činnosti v r. 2009.

My níže podepsaní žádáme o přehodnocení záměru maximální obnovy aleje, tj. likvidace současného porostu obsahujícího mnoho kvalitních stromů, a to na základě oponentní odborné diskuze ZA ÚČASTI VEŘEJNOSTI, tj. přednesení a vyslyšení názorů odborníků a veřejnosti, předložení odborných posudků, návrhů na zachování aleje.

V současné době nepříznivých klimatických změn, hrozbě následků katastrofálního sucha a vzhledem ke všem benefitům, které vzrostlé vitální stromy městu a jeho občanům skýtají, má zachování aleje obrovský smysl. Vděčni nám budou všichni, kdo alej, její stromy, stín, klima a pohodu vyhledávají, matky s dětmi, staří i mladí lidé, procházející, místní a návštěvníci města, neb jiného rovnocenného parku ve městě není.

Podpořit iniciativu můžete na https://www.darujme.cz/projekt/1203161

kaštany3.jpg

Irena Šefčíková    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Irena Šefčíková, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.