petice proti zdražování terénních sociálních služeb pro lidi s těžkým zdravotním postížením co chtějí žít doma s osobní asistencí a ne v ústavu!

My občané s těžkým zdravotním postižením zásadně nesouhlasíme se záměrem ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky, který chce zvýšit maximální možné úhrady za sociální služby a to i lidem co chtějí žít svobodný a důstojný život doma, ve svém přirozeném prostředí s osobní asistencí. Navýšení úhrad o 20 procent je pro nás zcela nepřijatelné ! Už při současném nastavení cen maximálních úhrad za sociální služby si nemůžeme dovolit zaplatit péči v rozsahu ve kterém bychom skutečně potřebovali, abychom mohli žít svobodný a důstojný život doma a ne v ústavu. I my občané s postižením máme právo na svobodu volby, kde a jak chceme žít. Vyzýváme touto peticí mnistra Jurečku, aby přehodnotit svůj záměr navýšit úhradovou vyhlášku o 20 procent a to zejména u terénních sociálních služeb. Naopak vyzýváme ministra Jurečku, aby se pokusil zlepšit situaci lidí s nejtěžším postižením, kteří potřebují pomoc ve větším rozsahu. Aby byl zaveden pátý individualizovaný stupeň příspěvku na péči. Tak abychom mohli mít péči v takovém rozsahu v jakém skutečně potřebujeme a abychom mohli svobodně žít.

Jakub Vybíral    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Jakub Vybíral svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.