Petice proti zákazu kouření v českých restauračních zařízeních

V rámci svobody podnikání považujeme za hrubě diskriminační návrh zákona, který má za cíl zavést plošný zákaz kouření ve všech restauračních zařízeních v České republice. Restauratéři budou tímto krokem výrazně ovlivněni z hlediska volby na řízení svých soukromých činností. Jedná se proto o poškozující a negativní zásah do podnikatelského úsilí daných živnostníků, který by v moderní společnosti neměl být jakkoliv tolerován. Dalším cílem této petice je také zamezení diskrimace vůči komunitě kuřáků, která by byla přijetím tohoto zákona cíleně omezena. V rámci současného stavu jsou restaurační zařízení přizpůsobena jak nekuřácké, tak kuřácké části společnosti, a nabízí tudíž kompromis v rámci výhradně nekuřáckých podniků, či rozdělení na kuřácké a nekuřácké prostory. Z těchto důvodů je pro nás navrhovaný zákon nepřípustný. Proto se my, níže podepsaní, proti tomuto zákonu vymezujeme, a aktivně s ním nesouhlasíme.

Vojtěch Kadlec    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Vojtěch Kadlec svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.