Petice proti výstavbě závodu společnosti Thermoflex Assets s.r.o. Jirkov

Vážení,

my, níže podepsaní, žádáme o zamítnutí záměru oznamovatele „Thermoflex Assets s.r.o., Lucemburská 1242/21, 130 00 Praha 3“, kód záměru OV4190, Název záměru „Výstavba závodu společnosti Thermoflex Assets s.r.o. Jirkov“, Umístění Ústecký kraj, Okres Chomutov, Obec Jirkov, Katastr Jirkov z informačního systému EIA (https://portal.cenia.cz/eiasea/detail/EIA_OV4190)

Postavením tohoto závodu podle nás dojde k:

·       Narušení rázu krajiny. V blízkosti plánované výstavby závodu je vytvořený sad, který slouží (i podle Jirkovských radních) jako klidné místo pro odpočinek. Už tak ruší ráz krajiny stávající hala firmy ENCZ a.s.

·       Zhoršení životních podmínek obyvatel přilehlých obcí (hluk, smog, světelný smog, odpad, bezpečnost), jak pro město Jirkov, tak pro přilehlé rodinné domy v okolí (zejména ulic Za Pilou, Zaječická, Na Louce)

·       Nárůstu dopravy, především nákladní, ale i doprava pracovníků závodu

·       Zhoršení dopravní situace v okolí stavby, zejména pak u křížení ulic Chomutovská ul. a Alešova ul. (u autobusového nádraží).

·       Případný nárůst agenturních pracovníků (kteří bývají často Rumunského, Moldavského, Mongolského či Ukrajinského původu)

·       Celkově zvyšující se produkce plastů v krajině a EU

Dále žádáme reakci na tuto petici a to formou informace ohledně zamítnutí tohoto záměru na emailovou adresu peticehalamjirkov@seznam.cz

Info signatářům: Tato petice je vyhotovena i v papírové formě. Pokud podepisujete online, nezapomeňte svůj podpis potvrdit v potvrzovacím emailu.

Děkujeme.

Bc. Radek Procházka, Pavel Drs, Miroslav Mácha, Bc. Jan Červenka    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Bc. Radek Procházka, Pavel Drs, Miroslav Mácha, Bc. Jan Červenka, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.