Petice proti válce

Naléhavě žádáme Poslaneckou sněmovnu, aby zakázala vládě ČR vývoz zbraní na Ukrajinu, neboť to prodlužuje válečný konflikt, který zabíjí mnoho lidí, zvyšuje ceny paliv, energií, hnojiv i potravin a mnoha zemím  tak hrozí hladomor a uprchlická katastrofa.

Vláda Petra Fialy už dodala na Ukrajinu obrovské množství smrtících zbraní:  10 protiletadlových raketových zbraní se 160 raketami. 56 bojových vozidel pěchoty, desítky tanků T-72, 30.150 pistolí, 5.000 útočných pušek, 4.006 kusů dělostřeleckých granátů, 3.200 kulometů, 12 odstřelovacích pušek Dragunov, 19 odstřelovacích pušek Falcon a 3,5 milionu nábojů, viz.

Proto bylo podáno trestní oznámení na premiéra Petra Fialu a ministryni obrany Janu Černochovou  pro podezření ze spáchání trestného činu dle § 410 tr.zák., Porušení mezinárodních sankcí, neboť zřejmě porušili čánek 51 Charty OSN, který ukládá oznámení takových zásilek Radě bezpečnosti. Toto trestní oznámení nyní prošetřuje Nejvyšší státní zastupitelství.

Přesto  vláda ČR  v této morbidní politice pokračuje, za což jí ovšem děkoval  ministr obrany  USA, Lloyd Austin: „ jmenovitě poděkoval dvěma zemím, a to Dánsku za technologii pro obranu pobřeží a České republice za "její značnou podporu, včetně nedávného darování útočných helikoptér, tanků a raketových systémů".

Maďarsko již  vyhlásilo  stav válečné hrozby, protože v sousední zemi zuří válka, jejíž konec zatím nikdo nevidí.  Premiér Orbán k tomu řekl, že bruselské protiruské sankce vedou k obrovskému ekonomickému rozvratu a drastickému zvyšování cen. „Svět stojí na prahu hospodářské krize,“ dodal.

Někdejší ministr zahraničí USA, Henry Kissinger, který  vyjednal mír ve Vietnamu a mír mezi Egyptem a Izraelem, nedávno prohlásil v Davosu:   „Vyjednávání musí začít v příštích dvou měsících, jinak nastanou dramatické změny a vytvoří se napětí, které nebude snadné překonat,“

Tuto petici adresujeme Poslanecké sněmovně, protože její usnesení je pro vládu ČR závazné.

Na její podporu můžeme též citovat slova z písně Boba Dylana, nositele Nobelovy ceny za literaturu, Blowin´ in the Wind:

How many deaths wil it také till he knows
that too many people have died?

Kolik lidí ještě musí umřít, aby pochopil,
  že jich umřelo už příliš mnoho?

A  ještě z písně Johna Lennona Give Peace a Chance:

All we are saying is Give peace a chance!
  Všichni říkáme: Dejte šanci míru!

Svým podpisem uděluji Pavel Dudr svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.