Petice proti odchodu učitele anglického jazyka, dějepisu, občanské výchovy, mediální výchovy a ZSV Mgr. Patrika Brablíka

My, níže podepsaní studenti Gymnázia EDUCAnet, spolu s našimi rodiči a zákonnými zástupci tímto vyjadřujeme nesouhlas s náhlým a nečekaným odchodem našeho učitele Mgr. Patrika Brablíka, s nímž nebyla z nám blíže nespecifikovaných důvodů prodloužena smlouva o zaměstnaneckém poměru. Z našeho pohledu jsou pedagogické kvality pana učitele Brablíka na velice dobré úrovni, jeho výuka je pro nás studenty přínosem, svým přístupem vzbuzuje ve studentech zájem o učivo, jeho hodiny jsou obsažné, zajímavé a každopádně pozvedl úroveň výuky ve všech směrech. Pan učitel Brablík je nejen vynikající pedagog, ale především si dokázal získat svým přístupem pozornost a náklonnost nás všech. Uvědomujeme si, a z vlastní zkušenosti dobře víme, že to není v oblasti školství samozřejmé, a vážíme si proto jeho nevšední ochoty a nasazení při výuce i mimo ni. Neobjasněný odchod pana učitele Brablíka považujeme za nesprávný krok. Právě jeho nevšední způsob výuky nám vyhovuje a velmi nás baví. Rovněž považujeme za nesmírně přínosný i zájem pana učitele Brablíka o jednotlivce včetně jeho konkrétních problémů, stejně jako o vztahy v celém kolektivu, a proto máme mimořádný zájem na tom, aby i nadále zůstal naším učitelem. Pozastavujeme se také nad tím, že ze strany vedení ani studenti, ale ani rodiče – zákonní zástupci a plátci školného – neobdrželi žádné vyrozumění o důvodech tohoto nečekaného kroku. Považujeme tento přístup vedení školy za velmi nešťastný. Bude-li člověk mlčet, nic se nezmění. My jsme se rozhodli zkusit touto cestou něco změnit a jednat. Požadujeme prodloužení smlouvy panu učiteli Patriku Brablíkovi, rádi bychom, aby i nadále byl členem pedagogického sboru Gymnázia EDUCAnet. Žádáme, aby při nucených odchodech učitelů byl prokazatelně brán zřetel i na názory studentů už vzhledem k naší aktivní účasti na financování školy. Vážený pane řediteli, pevně věříme, že naše prosby vyslyšíte a že naše argumenty budou důsledně a s vážností brány v potaz. S úctou studenti Gymnázia EDUCAnet, rodiče a zákonní zástupci.

třída 1.G EDUCAnet    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji třída 1.G EDUCAnet svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.