Pardubice bez Velké pardubické a sportovních koní?

OTEVŘENÝ DOPIS

K rukám:

výkonného ředitele Dostihového spolku, Mgr. Jaroslava Müllera
Pražská 607, Pardubice

prezidenta Jockey clubu České republiky, arm. gen. v.v. Ing. Josefa Bečváře
Radotínská 69/34, Praha - Velká Chuchle

a prezidenta ČJF, Radka Rouče,
Česká jezdecká federace, Zátopkova 100/2, Praha 6

Na vědomí:

zastupitelstvu města Pardubice
Pernštýnské náměstí 1, Pardubice

V Pardubicích, 10.5. 2022

Předmět otevřeného dopisu: Výzva k jednání dotčených orgánů se zastupitelstvem města Pardubice ve věci projednávaného plánu výstavby Centra sportu a zábavy, hotelu a hokejové haly na ploše závodiště

..............................................................

Vážený pane řediteli, pane prezidente Jockey clubu a pane prezidente ČJF,

v reakci na zveřejněnou informaci o jednání městského zastupitelstva s investorem plánované výstavby Centra sportu a zábavy na ploše Pardubického závodiště, bychom Vás my, níže a v petici podepsaní přátelé dostihového i jezdeckého sportu, obyvatelé regionu, aktivní i bývalí sportovní i dostihoví jezdci, majitelé koní a další, požádali o jednání naším jménem s dotčenými a odpovědnými orgány.

Plánovaný záměr, dle našeho názoru, velmi citelně ohrozí další provoz a pořádání dostihových dnů, jezdeckých soutěží, výstav apod. na závodišti.

Dostihové závodiště svým věhlasem, sportovním významem, již existujícím zázemím pro koně, krásou, historií i tradicí pořádaných dostihů a závodů dávno prokázalo svoji nezastupitelnou úlohu nejen v rámci regionálního sportu, ale i sportu na evropské úrovni. Stávající návrh výstavby funkce a možnosti závodiště nijak dlouhodobě nepodporuje ani s nimi nesouzní, naopak je omezuje.

Proto navrhujeme následující kroky, a zároveň žádáme dotčené orgány o jejich projednání:

1. Vypracování tzv. "Analýzy přínosů a nákladů pro region" pro všechny tři varianty, a to certifikovanou nezávislou společností:

A. Plánovaná výstavba multifunkční arény a centra sportu tak, jak je nyní předkládána

B. Provoz závodiště s důrazem na navýšení jezdeckých sportovních dnů všech disciplín, jako tomu bylo v minulosti, dnů pro jezdeckou veřejnost a závodů v kombinaci s dostihovými dny s cílem zvýšit ziskovost a využitelnost areálu

C. Kombinace obou řešení tak, aby jedno neohrožovalo druhé, ale vzájemně se řešení doplňovala a zvýšila možnosti využití areálu pro sport a rekreaci v regionu, jakož i celorepublikově

2. Srovnání všech variant z pohledu přínosů pro region a Českou republiku

3. Zvážení a výběr nejlepšího řešení

S díky a s pozdravem,
za jezdeckou a dostihovou veřejnost, jakož i příznivce koní v Pardubickém kraji i v České republice

Ing. Lucie Knotová,
Pavel Ivanyi LL.M, MBA
Ing. Vladimír Zvěřina

a všichni níže podepsaní v přiložené petici

Lucie Knotová    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Lucie Knotová svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.