Omezení hlukové zátěže způsobené plynovým plašícím dělem.

My, níže podepsaní, prostřednictvím této petice žádáme o omezení hluku ve formě akustických výbuchů generovaných plynovým plašícím dělem, které je používáno a užíváno správci místních rybníků.

Zvukově akustická rušivá emise, je natolik inenzivní, že v daných intervalech výbuchů zmíněného plynového děla, proniká i do jednotlivých nemovitostí a zasahuje negativně do osobních či pracovních životů níže podepsaných, a to výražně rušivou formou.

Věc se týká primárně oblastí spadajících do okolí rybníků na území města Králův Dvůr v částech Popovice a Levínský vršek.

Je nepřijatelné dlouhodobé tolerování výbuchů, generovaných ze zmíněné oblasti, v období celého hnízdění kormoránů, proti kterým se správci rybníků plynovým plašícím dělem brání (min. 4 - 5 měsíců). V dané intenzitě a četnosti výbušných zvuků (zhruba každých osm minut tři až cca devět výbuchů, v době cca od cca 6.  - 18. hodiny opakovaně každý den vč. víkendů a svátků) je četnost a úrovneň dané akustické emise netolerovatelná.

Jsme pro omezení používání plynového děla na únosnou mez, a to výrazným snížením zvukové hladiny či úplné přerušení provozování zmíněného plynového plašícího děla.

Lukáš Hájek    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Lukáš Hájek, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.