Obnova vlaků na trati Louny - Slaný

Žádám lidi, aby podpořili petici proti téměř zrušené vlakové dopravě na trati Louny - Slaný. Původní plán byl, tuto trať zrušit úplně.. ale na základě petic občanů, kteří tam žijí a nebo po trase Louny - Slaný někam dojíždějí.. tu milostivě nechali jezdit pár vlaků.. a když říkám pár, myslím to doslova. Ráno se lidé dostanou do práce pouze ve všední dny.. lidé, kteří pracují na směny, se o víkendu do práce nedostanou.. a zajet si k lékaři, nakoupit nebo něco vyřídit na úřady - to mají všichni smůlu.. protože vlak jim jede v sedm ráno a pak až ve tři odpoledne.. mezi tím nic! A to nejlepší na konec.. poslední vlak jede z Loun v půl pátý odpoledne.. pak už nic.. nějaký divadlo, kino nebo cokoli jiného večer si lidé žijící mezi městy Louny a Slaný musí odpustit. Jinými slovy ti, kteří bydlí pouhých 50 km od Prahy.. například v obci Vrbičany, Klobuky, atd. ..jsou bez auta v prdeli. Bohužel spousta lidí nemá auto, nebo nemá řdičák, a většinou nemá žádnou jinou možnost, jak se dostat do města.. ať už za prací, do školy, k lékaři, nakoupit si jídlo nebo vyřídit věci na úřady.. a spoléhají na vlak.. který tu od nového grafikonu téměř nejezdí.. a to navzdory trati, která tu je. Dříve na této trati jezdili i rychlíky z Prahy do Karlových Varů.. a teď? I minulý grafikon tu těch vlaků jezdilo málo.. některé končili na Peruci nebo v Klobukách.. ale jezdili alespoň tak, aby se lidi mohli dostat do práce.. děti do školy.. staří lidé dopoledne k lékaři nebo na úřady a odpoledne zas zpátky.. poslední vlak z Loun jel v půl sedmý.. a ne, jako teď, v půl pátý.. a jeden jediný spěšný vlak, který tu ještě zůstal jezdit.. "Luna".. dojel až do Loun, když už se podle nich jmenuje.. ne, jako teď, jen do Slanýho. Je to vážně ostuda. V Lounech je z Prahy spojení dále do Mostu, Žatce, Rakovníka, atd. Copak to nikoho nezajímá? Hlavně že má tato vláda plnou pusu řeči o tom, jak dělá všechno pro lidi. No pro lidi, kteří bydlí pouhých 50 km od Prahy tedy neee. Přitom trať z Rakovníka do Královic, která už byla zavřená, obnovili.. dokonce přidali i pár vlaků až do Žihle.. tak proč takle likvidují trať Slaný - Louny? Podpořte prosím svým podpisem obnovení této trati.

Občané obce Telce, Vrbičany, Klobuky, Páleč, Zlonice a Kralovice    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Občané obce Telce, Vrbičany, Klobuky, Páleč, Zlonice a Kralovice svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.