Obchodní centrum Jindřichův Hradec - informovanost / referendum

01_EIA_JindřichůvHradec_03_20202.jpgMy níže podepsaní,

kteří bydlíme, žijeme, pracujeme, nakupujeme nebo máme jiný vztah k městu Jindřichův Hradec, žádáme v první fázi od vedení města a investora obchodního centra do čtrnácti dnů od předání petice vyčerpávající informace o připravovaném záměru.

Jaký bude mít obchodní centrum na ploše 108438 m2 přínos pro obyvatele města a s jakými negativními externalitami je nutné na druhou stranu počítat? Jak budou negativní dopady řešeny? Jaký je harmonogram územního řízení? Kdy se bude konat veřejné ústní jednání v rámci územního řízení?

Postavení města v řízení umožňuje městu efektivně hájit zájmy občanů a zájmy na rozvoji území, k čemuž ho zavazuje zákon o obcích (péče o všestranný rozvoj území, o potřeby svých občanů, ochrana veřejného zájmu). Žádáme město o vedení diskuse s občany v takové míře, která odpovídá významu investice, jež nemá v našem městě za posledních 30 let obdoby.

Následně žádáme, aby samosprávné vedení města začalo sbírat podněty a připomínky k danému záměru. A podle reakcí občanů určilou svou strategii v rámci řízení (podávání námitek písemně a při ústím jednání, další procesní kroky).

V případě zisku více než 1750 podpisů je možné vyvolat obecní referendum dle zákona 22/2004 Sb., kterým mohou občané závazně určit, jak se má město k investici jako účastník řízení postavit.

Po zisku dostatečného množství podpisů od občanů Jindřichova Hradce bude v zájmu investora, vedení města i občanů vypsání referenda v nejbližším možném termínu.

Za petiční výbor:
Mgr. Libor Vondráček, Ing. Jaroslav Chalupský, Bc. Felix Hanek

01_EIA_JindřichůvHradec_03_20204.jpg01_EIA_JindřichůvHradec_03_20205.jpg01_EIA_JindřichůvHradec_03_20203.jpg01_EIA_JindřichůvHradec_03_2020.jpg

Mgr. Libor Vondráček, Ing. Jaroslav Chalupský, Bc. Felix Hanek    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Mgr. Libor Vondráček, Ing. Jaroslav Chalupský, Bc. Felix Hanek, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.