Nechceme automobilovou rally ve šternberských lesích

Vyzýváme orgány státní správy a Lesy České republiky, aby nepovolily konání rally závodů přes hodnotné lesní území s výskytem mnoha vzácných druhů zvířat.

Šternberáky i přespolními velmi oblíbená lesní cesta vedoucí z tzv. Fajovy zatáčky přes loveckou chatu Kukačka až k Dalovu prochází skrz krásné zdravé lesy, jež jsou domovem spousty ohrožených druhů zvířat. Právě zde se mají v první polovině října konat automobilové závody v rámci Rally Moravia. Je nemyslitelné, aby hrstka motošílenců ohrožovala životy vzácných zvířat, ničila jejich domov a rušila klid lesa.

Okolí Šternberka poskytuje velké množství silnic 2. a 3. třídy vhodných ke konání rally závodů, které k tomuto účelu plnohodnotně posloužily v minulých letech. Požadujeme zákaz konání rally závodů na lesní cestě a přesunutí na standardní cesty určené k silničnímu provozu.

František Nenadál    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji František Nenadál, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.