Legalizace rekreačního užíváni marihuany a využiti peněz k boji s recesí

Dobrý den,
Koronavirová recese se nezvratně projeví a místo toho aby stát škrtal v rozpočtu přídavky a zadlužoval se, navrhuji přehodnotit stigmatické zákony, které akorát zabraňují plnému rozvoji novému průmyslu a naopak podporuje černý trh a s tím spojenou kriminalitu.

Za příklad bych uvedl Californii, kde legalizace marihuany vytvořila nový market který by měl podle odhadu v roce 2022 dosáhnout 5,1 miliard USD (127 837 620 000 czk!). Peníze plynoucí ze zdanění v Californii sponzorují školy a přispívají k obecnému blahu obyvatelstva nehledě na ušetření peněz díky poklesu kriminality a zastavení persekuování osob, které mají naprosté právo nakládat se svým tělem jak uznají za vhodné, zejména když podle veškerých uznávaných odborníků je užívání marihuany od určitého věku bezpečné.

Navíc udržování konopí v ilegalitě akorát usnadňuje jeho dostupnost rizikovým skupinám, tedy mladistvím. Jelikož je tato rostlina ilegální, dealeři nerozlišují jestli ji prodávají dospělým nebo dětem a tak je paradoxně pro mladistvé snadnější si koupit marihuanu, než alkohol. Toto je jasný důkaz, že stávající systém nefunguje a akorát se zbytečně okrádáme o peníze, které by v těchto dobách šly využít mnohem lépe.

Prosím přidejte se pod tuto petici pokud souhlasíte, že výše zmiňovaná rostlina má mnohem více společného s léčivými bylinami, než s drogami.
Děkuji.

Podepsáním povoluji Jan Kuchař, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.