PETICE ZA ÚPLNÉ ZRUŠENÍ RALLYE - nechceme hazard se životy!

Quoted post

Pleskanec

#511 Jänner Rallye 2013

2013-01-07 15:34

O víkendu zvítězil český jezdec Jan Kopecký na Jänner Rallye v Rakousku, která byla započítávána do Mistrovství Evropy, mistrovství Rakouska a mistrovství ČR.

Na první rychlostní zkoušce Kopecký vyhrál a po zbytek soutěže stále zvyšoval svůj náskok. Na patnácté rychlostní zkoušce z osmnácti však prorazil pneumatiku, ztratil minutu a propadl se na třetí pozici za Francouze Bryana Bouffiera a Rakušana Raimunda Baumschlagera. Na vedoucího Bouffiera tak rázem ztrácel půl minuty, Baumschlager byl před Kopeckým o necelé 2 a půl vteřiny. Do cíle zbývaly 3 rychlostní zkoušky o celkové délce jen málo přes 57 kilometrů.


Kopecký se rozhodl začít stíhací jízdu a hned na následující rychlostní zkoušce se dostal před desetinásobného mistra Rakouska Baumschlagera. Na Bouffiera snížil ztrátu na 25 sekund. Následovaly dva průjezdy nejdelší rychlostní zkouškou celé soutěže, která měřila přesně 25km. Český jezdec první průjezd vyhrál a smazal z Bouffierova náskoku přes 14 vteřin. Stále však 10,6 sekundy scházelo. Kopecký i Bouffier se rozhodli na poslední zkoušce pro maximální možné nasazení a když se časomíra časomíra zastavila, všichni napjatě počítali, jaký je mezi nimi vlastně rozdíl. Kopecký naložil Bouffierovi 11 sekund a jednu desetinu k tomu a v celkovém součtu se stal o 0,5 vteřiny vítězem tohoto překrásného závodu nedaleko českých hranic před Francouzem Bouffierem. Třetí skončil domácí matador Baumschlager.

V první desítce se z našich umístili na čtvrté pozici Václav Pech, osmý byl Jaroslav Orsák- vítěz kategorie produkčních vozů, devátý dojel Jaromír Tarabus, desátý Pavel Valoušek. Na jedenácté pozici zmíním ještě Kroměřížského Romana Odložilíka, protože až za ním závod dokončil švédský veterán Stig Blomqvist, bývalý tovární jezdec Saabu, Talbotu a Audi, který se stal mistrem světa v roce 1984.


Závodní trať Jänner Rallye 2013 měřila 248,34km a procházela jestli se nemýlím dvaadvaceti obcemi, kde to všichni obyvatelé jeden den v roce překousli.
Přestože máme jak vidíte v ČR tak kvalitní jezdce, tak někteří "chytří" občané se dožadují zrušení rally. Vítejte v ČR!

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#513 Re: Jänner Rallye 2013

2013-01-08 02:08:43

#511: Pleskanec - Jänner Rallye 2013

http://www.rundschau-online.de/wipperfuerth-und-lindlar/rallye-oberberg-kompromiss-beim-motorsport,19081524,20712790.html


Zajímavé co píšete, ale nepravdivé, proti konání rallye se protestuje nejen u nás......a končí to pořádáním rallye mimo obce.




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...