PETICE proti výstavbě obchodního centra a parkoviště na parcele č

Quoted post

Jan Vaculík

#24 Re: Kde jinde, než u nádraží?

2012-12-12 00:45

#23: Brunšvík - Kde jinde, než u nádraží?

Panu Brunšvíkovi trochu uniklo, že je jistý významný rozdíl mezi obchodem, který poslouží lidem vystoupivším z vlaku, a hypermarketem, do něhož se lidé sjíždějí (přirozeně, že auty) ze spádové oblasti 10 km.

A územní plán neznamená, že by z něj mělo pro někoho vyplývat právo stavět stavby vyloženě škodlivé.

Odpovědi

Míla Pexa

#25 Re: Re: Kde jinde, než u nádraží?

2012-12-14 09:02:11

#24: Jan Vaculík - Re: Kde jinde, než u nádraží?

Vážení,

upřímně se podivuji nad tím, že někdo z Dobřichovic může mít pocit, že máme nedostatek obchodních center a že se nám jedno takové pěkné velké OC pod Brunšovem šikne. V příspěvcích se jich tady vyjmenovalo celkem dost! Na Dobřichovicích je přece krásné to, že je tady ještě stále zbývá kus lesa, louky a teče tady Mže (pardon Berounka). Kdo chce megaOC, zajede do Prahy a je po 20 minutách cesty vlakem náležitě ukojen. Pokud někomu chybí celodenní dopravní zácpa u nádraží, nechť spočine na tomto místě po sedmé ráno a možná bude mile překvapen kolik krásných automobilů tu projede, těžko přejít silnici k nádraží. Pokud ani to nepostačí, lze opět popojet a Smíchov se Strakonickou se mu odvděčí krásnou zácpou k pohledání.

Jsem si jistý, že my ostatní z Dobřichovic daleko více potřebujeme ochotné, milé a kvalifikované prodavače na farmářských trzích či v malém krámku v centru, kteří nás obslouží sice bez nákupního košíku, ale poradí a prohodí s Vámi pár slov, kvůli kterým se k nim rádi vracíme.

A moje doporučení - úplně nejlepší je vyměnit nákupy za výlet do lesa, přes louky či podél vody. Tedy dokud tady takové věci ještě máme, bude jich ubývat!

Míla Pexa, Brunšov