NESOUHLASÍME S VRÁCENÍM MAJETKU CÍRKVÍM!!

Quoted post

Řadový občan české republiky

#278 Nesouhlasím s navrácením majetku církvím

2012-02-06 20:26

Církve nejsou jen zájmovými organizacemi, jsou to i potenciální politické strany, které více či méně ovlivňují chod tohoto státu.
Církve získali svůj majetek nemorálním způsobem, oklamaným věřícím slibovaly za dary a děděné nemovitostí věčný život.
Po únoru 1948 byly církve okradeny konkurenční organizací, a to Komunistickou stranou Československa, nikoliv daňovými poplatníky téhle země, ať si církve satisfakci za majetkovou i nemajetkovou újmu soudně vymáhají na KSČM, která se považuje za nástupnickou organizaci KSČ a hrdě se k jejímu programu hlásí.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#752 Re: Nesouhlasím s navrácením majetku církvím

2012-08-08 16:38:01

#278: Řadový občan české republiky - Nesouhlasím s navrácením majetku církvím 

 prevzato z komsomol.cz

      Duka nazývá v rozhovoru pro rozhlas1) český lid lůzou, pohrdá jeho problémy a stížnosti na zdejší režim nazývá demagogií, o vládě lidu se vyjadřuje jako o tyranii většiny. Ano - jak „nečekaný“ je tento pohled na svět od muže, který pokračuje v tradici nenažranosti katolické církve, v tradici pijavic v sutanách, které se zmohly buď na fašizaci, vymývání mozků prostým lidem nebo na sexuální zneužívání dětí či různé finanční podvody. Ne nadarmo tento muž svou vizáží připomíná klerofašistického slovenského představitele Jozefa Tisa a ne nadarmo je pod komandem papeže, někdejšího člena nacistické organizace Hitlerjugend.
      Duka je dobrý sluha a je ctí bývalého režimu, že ukázal, že klerofašismus neprojde. Dnes bohužel napadá naši společnost jako rakovina, dokonce má tolik drzosti ji ještě zkoušet okrádat na tzv. restitucích. Pokud byl arcibiskup Duka zavřený, byl zavřený právem, pokud byl propuštěný, bylo to známkou přílišné tolerance. Dnes si svou obžalobu sám vyřkl. Sám ukázal zprofanovanost římskokatolické církve, která pouze manipuluje s těmi, kteří věří v katolickou víru a má snahu „restitucemi“ okrádat převážně ateistický národ.
      Je vidět, že už dávno bylo potřeba založit pro věřící národní církev, nikoli spoléhat na reklamní, politické a finanční agenty Vatikánu. Nenapadám prosté věřící. Je potřeba být tolerantní k náboženské víře, i když je ještě více třeba popírat a odstraňovat jakékoliv tmářství a otevírat cestu prosazování vědeckého názoru. Jsme ochotni mluvit i o pozitivních skutcích – to však hovořme o jednotlivých činech zástupců církve např. v Latinské Americe, kdy se katolický kněz nestaví proti společenskému pokroku, ale napomáhá mu. On je však věřící, nikoli klerofašista.
      Svůj tolerantní přístup k církvím jsme mnohokrát ukázali. Od otevřeného dopisu katolíkům Maurice Thoreze, přes korespondenci prezidenta J. B. Tita s papežem Pavlem VI. ohledně války ve Vietnamu přes Husákovo založení slovenské církevní provenience, podporu pokrokového hnutí kněžích Pacem in Teris po přijetí dvou papežů vůdci kubánské revoluce Fidelem a Raulem Castrem.
      Takoví jako Duka si však toleranci nezaslouží. Naopak. Kdo pohrdá lidem, tím lid musí pohrdat. Kdo chce okrádat český lid, tomu se dostane rázné odpovědi: Národ nebude platit pederastické orgie kněží pana Duky, stejně tak nehodláme přispívat na další ztloustnutí onoho muže. Dost už bylo těchto nenažraných havranů.
      Jestli je nějaká lůza, pak je to Duka, jeho pomocníci a všichni ti, kteří uskutečňují či kryjí zločiny katolické církve. Radši havrany bičem pohnat ze země, než se dívat na armádu zneužitých dětí a na rozkradené miliardy. Husité by měli být znovu našim vzorem. Ježíš by si před Dukou odplivl.