Petice proti přejmenování letiště Ruzyně na letiště V. Havla.

Quoted post

neuvedu

#1701 Totalita II

2011-12-29 22:52

Tak, jako pan Havel za svého života odsuzoval pojmenování ulic, letišť či dalších názvů po nějakém potentátovi, tak s přejmenováním nesouhlasím i já. Někteří občané této země dělají něco, co by si sám bývalý prezident nikdy nepřál a řadí jej tak mezi ty, které on sám celý život odsuzoval.

Na webu http://www.letistevaclavahavla.cz/ mi chybí v rámci objektivity i dání možnosti vyjádřit se i té druhé straně - tedy těm, co s přejmenováním letiště nesouhlasí. Zaplať Pán Bůh, že se objevil i tento protiweb. Jen čekám, kdy bude zakázán a jeho účastnící budou "po zásluze" (tak jako každý dobrý skutek), potrestáni. Jednostrannost www.letistevaclavahavla.cz (pouze možnost vyjádřit souhlas, nikoliv však nesouhlas) vyvrací jakékoliv demokratické principy a zavání totalitou.

Pojmenování různých míst po někom není příliš vhodné. To, že někde (uvádí se na weww.letistevaclavahavla.cz pouze 2 příklady: Letiště J. F. Kennedyho v New Yorku nebo Letiště Charles de Gaulla v Paříži) se po někom jmenují, neznamená to, že se tak musí po nějakém potentátovi pojmenovávat vše. Pojmenování po někom je nepraktické a vůbec nevypovídá o místě, kde se toto nachází. Vzpomeňme si, jak se po převratu rychle přejmenovávala místa nazvaná po někom či po něčem, se zdůvodněním, že názvy jsou místně nevypovídající (např. stanice metra Leninova, Fučíkova, Gottwaldova, Moskevská atd.) - jejich nové názvy jsou místně vypovídající. Co místně vypoví název Masarykovo nádraží místo nádraží střed či Willsonovo nádr. místo Hlavního nádraží?

Připadá mi to chování některých bývalých komunistů, co se nyní rozlezli do ODS, VV či TOP09, kteří se snažili za každou cenu lézt někomu do řiti, aby z toho měli později nějaký prospěch. Nynější podpisovatelé za přejmenování si asi taky říkají, co kdyby se to v budoucnu mohlo hodit ... Ale aby se v budoucnu, až nám bude opravdu ouvej, nesoudilo za polistopadové vlastizrady, byť im memoriam. Občan Havel sice neskrýval zděšení z vývoje polistopadové společnosti, ale zákony proti našim občanům včetně privatizace, tunelování, rozdávání či levného rozprodeje lukrativního majetku do ciziny, ze kterého dnes bohužel nic nemáme, podepsal! Dnes, když chceme potáhnout silnici novým asfaltem, musíme prodat nějaký majetek. Cožpak takto fungují vyspělé ekonomiky? Za co budeme provádět další potažení silnic novým asfatem, když už nebude co prodávat?

Kdo bude případné přejmenování financovat? Těch pár zamětnanců, co nemohou daňově optimalizovat, a daně tudíž platit musí? Zase se sáhne na platy a stravenky zejména neuniformovaným státním zaměstnancům nebo jich pár půjde rovnou na dlažbu? Nejsou peníze na daleko důležitější věci (na které za socialismu bývalo, a to dokonce bez státního zadlužení) a na takového s prominutím kraviny (včetně megalománského funusu) peníze jsou? Co ještě takhle přejmenovat Hrádeček či přímo ČR na Dramatikovo knížectví...?

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#1713 Re: Totalita II

2011-12-29 23:16:16

#1701: neuvedu - Totalita II

V podstatě máte pravdu a už to tady v jiných podobách zaznělo.Jen to malé trhliny...nelze všechno házet do jednoho pytle.

 

Třeba Masarykovo nádraží je trochu jiný případ.Jmenuje se tak od roku 1919.Praha - střed bylo pouze za komančů ( Masaryk se nehodil, stejně jako za nácků) .A bylo přejmenováno z původního nevyhovujícího názvu.Dále je dobré poznamenat, že bylo přejmenováno v době, kdy Masaryk žil a nebyl pořádně ani prezidentem, čili se nejednalo o nějaké uctívání vůdce,ale bylo věnováno člověku, který pro národ něco udělal..A hlavně..Nádraží a Masaryk jsou dohromady.Havel a Ruzyně nikoliv.

U Havla se jedná o styl ala Gottwald - smrt vůdce - honem všichni přejmenujte všechno a nejlépe i sebe a své děti. :) Cirkus musí být..

 

A když se tak zamyslíme..chm..Uctívači Feniče a Havla tady všem nadávají do komoušů, ale přitom jsou to oni, kdo chtějí zavést rudé praktiky opět do provozu..Jaký paradox. :)