Za změnu „ZÁKONŮ PRO KOČKU“

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

#8 jak jsme nenapsali krajům

2025-06-17 12:17

Dobrý den,

mně se vaše kritické zhodnocení velmi líbilo a není na místě k němu mlčet.

Obdivuji vaši práci. Pokud rozesíláte petici, máte velmi dobře zpracovaný obsah, stručný, jasný a velmi dobře graficky upravený. Jestli jste po mně chtěli abych něco podepsala, vše bylo maximálně uživatelsky příjemné, připravené, aby mne to stálo co nejméně námahy. Víc už udělat nejde. A stejně vám to není nic platné. 

Nejsem žádný zvláštní příznivec koček. Jsem na straně všech živých tvorů, žádné zvíře nemá trpět. Pro divoké volně žijící tvory by bylo přínosné, aby se kočkám dařilo dobře a neživořily přemnožené v krajině a sídlech, protože do místní přírody nepatří a působí zde ničivý tlak na původní drobné živočichy (ptáky, netopýry, obojživelníky, atd.).

Mám stejnou zkušenost s mizivou ochotou lidí ozvat se, bez ohledu na téma. Vaši petici jsem rozšířila mezi své kontakty, ale vím, že dopis zastupitelům napsali jen Ti, se kterými jsem navíc promluvila. 

Provozovat útulek nebo krmit kočky je úplně jiná aktivita, než korespondovat s úřady a čelit odmítnutí a tomu, že jste za potížistu. Umím si představit, že někdo raději vynaloží svůj um a energii jen na tu část, která ho těší. Díky za to. Když se ale objeví někdo, kdo na sebe vezme tíhu administrativy a usiluje o koncepční řešení problému, je třeba vystoupit ze svého pohodlí a podpořit ho. 

Proč to lidé nedělají? Vidíme to denně kolem sebe, když se nikdo neohradí k hrubému chování v MHD, k ubližování slabšímu atd. Pod vlivem sociálních sítí a obsahu médií mnoho lidí uvěřilo ve svojí bezmoc. Jsme bohatí a věříme, že jsme chudí, věříme, že se ničeho nedovoláme, místo abychom se rozhlédli, co všechno máme k dispozici k dosažení svého záměru.

Co se mi může stát, když napíšu jednu holou větu svému zastupiteli? Vůbec nic, nežijeme v Rusku. Nezáleželo tolik na obsahu vaší jedné věty, spíš na tom, že těch e-mailů přijde hodně a bude zřejmé, že toto téma zajímá hodně lidí. Za leností je ovšem vždycky strach. 

Je třeba si uvědomit, že když se nepostavím malému zlu, neochráním se, Svojí lhostejností zlu umožním vyrůst a stejně se s ním potkám, jen už bude větší. Když mlčíme ke zlu, umožňujeme špatnostem vyrůst a stejně nás dostihnou. 

Prosím, vás všechny, kteří jste podepsali petici, ale na dopis zastupiteli už nezbyl čas, vyvoďme z této promarněné příležitosti zkušenost.

Jestli dostaneme další příležitost, prosím, uvědomte si, kolik práce za tím stojí a jak velká věc se může podařit i díky vám, když třeba napíšete jednu větu. Jestli v tom příště organizátory nenecháme, pak i tenhle debakl dostane smysl.

Děkuji za vaší práci.

Jana Vlčková

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#9 Re: jak jsme nenapsali krajům

2025-06-17 12:32:07

#8: - jak jsme nenapsali krajům 

Děkuji mnohokrát. Krásně, pravdivě napsáno. Kamila Dvořáková

Placená propagace

Tuto petici propagujeme 3000 lidem.

Zjistit více...