Za změnu „ZÁKONŮ PRO KOČKU“
- Petice
- Oznámení 20
- Podpisy 16 151
- Komentáře
- Statistika
- Zásady ochrany osobních údajů
- Zvláštní viditelnost
Za změnu „ZÁKONŮ PRO KOČKU“ / Oznámení / Z lepšího soudku / Komentáře
Nepřihlášený uživatel |
#12025-06-17 08:03Děkuji moc za tento příklad. Hezký čas. |
![]() Anonymous |
#22025-06-17 08:16Děkuji za zveřejnění obou příspěvků. Opravdu oceňuji práci paní Dvořákové, Kaspro a všech, kteří se na tom podíleli. Velká škoda, že se do kampaně "Napište krajům" nezapojilo víc lidí. Co se bude dít dál? A také by mě zajímalo, jak jako laik poznám útulek, který "to dělá správně"? Najdu někde nějaká pravidla? Podívám se zatím na toto: KOČKOVÁNÍ #10 - Spolkový speciál 1: povinnosti spolků a útulkůZa další info budu ráda |
Alena |
#32025-06-17 08:26Díky za Váš čas a nasazení a máte pravdu, že my příznivci koček bychom se měli sami aktivněji zapojovat a tlačit na obce "ze spodu" (P.S. na Jihomoravský kraj jsem napsala) |
dita uhri |
#42025-06-17 08:52super lidi a krásná zpráva.....děkuju snad tu skládačku postavíme jednou kousek po kousku |
Nepřihlášený uživatel |
#52025-06-17 08:53Obdivuji lidi, co se venuji kocickam a jeste i osvetu delaji. Ja jsem krmicka a krmim venkovky, kterym jsem dala do keru u baraku boudicky. Vubec nejsou videt ani z cesty, ani z chodniku a stejne se nasel lidsky odpad, co mi ty boudicky znicil. V zime tam spali i jezci. Ale uz mam na zimu novou, kterou tam dam. Doma mam tri cicinky, jedna ma uz 18 let. Je mi 70 a delam, co muzu pro kocicky. Kdyz mi zbyde par korun, poslu to na nas utulek, snazim se kazdy mesic posilat 1000 Kc. Dana |
![]() Anonymous |
#6 Re: Jste úžasná2025-06-17 08:59Moc děkuji za Vaši práci. Kamila Dvořáková |
Nepřihlášený uživatel |
#8 jak jsme nenapsali krajům2025-06-17 12:17Dobrý den, mně se vaše kritické zhodnocení velmi líbilo a není na místě k němu mlčet. Obdivuji vaši práci. Pokud rozesíláte petici, máte velmi dobře zpracovaný obsah, stručný, jasný a velmi dobře graficky upravený. Jestli jste po mně chtěli abych něco podepsala, vše bylo maximálně uživatelsky příjemné, připravené, aby mne to stálo co nejméně námahy. Víc už udělat nejde. A stejně vám to není nic platné. Nejsem žádný zvláštní příznivec koček. Jsem na straně všech živých tvorů, žádné zvíře nemá trpět. Pro divoké volně žijící tvory by bylo přínosné, aby se kočkám dařilo dobře a neživořily přemnožené v krajině a sídlech, protože do místní přírody nepatří a působí zde ničivý tlak na původní drobné živočichy (ptáky, netopýry, obojživelníky, atd.). Mám stejnou zkušenost s mizivou ochotou lidí ozvat se, bez ohledu na téma. Vaši petici jsem rozšířila mezi své kontakty, ale vím, že dopis zastupitelům napsali jen Ti, se kterými jsem navíc promluvila. Provozovat útulek nebo krmit kočky je úplně jiná aktivita, než korespondovat s úřady a čelit odmítnutí a tomu, že jste za potížistu. Umím si představit, že někdo raději vynaloží svůj um a energii jen na tu část, která ho těší. Díky za to. Když se ale objeví někdo, kdo na sebe vezme tíhu administrativy a usiluje o koncepční řešení problému, je třeba vystoupit ze svého pohodlí a podpořit ho. Proč to lidé nedělají? Vidíme to denně kolem sebe, když se nikdo neohradí k hrubému chování v MHD, k ubližování slabšímu atd. Pod vlivem sociálních sítí a obsahu médií mnoho lidí uvěřilo ve svojí bezmoc. Jsme bohatí a věříme, že jsme chudí, věříme, že se ničeho nedovoláme, místo abychom se rozhlédli, co všechno máme k dispozici k dosažení svého záměru. Co se mi může stát, když napíšu jednu holou větu svému zastupiteli? Vůbec nic, nežijeme v Rusku. Nezáleželo tolik na obsahu vaší jedné věty, spíš na tom, že těch e-mailů přijde hodně a bude zřejmé, že toto téma zajímá hodně lidí. Za leností je ovšem vždycky strach. Je třeba si uvědomit, že když se nepostavím malému zlu, neochráním se, Svojí lhostejností zlu umožním vyrůst a stejně se s ním potkám, jen už bude větší. Když mlčíme ke zlu, umožňujeme špatnostem vyrůst a stejně nás dostihnou. Prosím, vás všechny, kteří jste podepsali petici, ale na dopis zastupiteli už nezbyl čas, vyvoďme z této promarněné příležitosti zkušenost. Jestli dostaneme další příležitost, prosím, uvědomte si, kolik práce za tím stojí a jak velká věc se může podařit i díky vám, když třeba napíšete jednu větu. Jestli v tom příště organizátory nenecháme, pak i tenhle debakl dostane smysl. Děkuji za vaší práci. Jana Vlčková |
Nepřihlášený uživatel |
#9 Re: jak jsme nenapsali krajům2025-06-17 12:32#8: - jak jsme nenapsali krajům Děkuji mnohokrát. Krásně, pravdivě napsáno. Kamila Dvořáková |
Nepřihlášený uživatel |
#102025-06-17 14:32To je super, ale na to člověk musí mít náturu. Já po zkušenostech s lidmi a obcí na to nervy nemám. Ani letáky nemůžete vyvěsit a veterináři kteří by měli být v první linii také často odmítají jen poskytnout v čekárně neškodné letáky. Jak se psalo v příspěvcích dělám to co má největší smysl a mne to psychicky nevysiluje a to je se o ně starat. Bezesporu chybí osvěta a to všude hlavně ve školách tam je to potřeba už z důvodu jak se řeší jejich city atd. ale jen u nich samých. Je osvěta v rámci drog, socialních problémů a tohle stále nikde. Empatie a zodpovědnost k ostatním a bezbranným zvířatům stále chybí. |
Nepřihlášený uživatel |
#112025-06-17 15:21Dekuji! Všem kteri pomáhají všem zviratum a není jim lhostejný jejich osudy za které nemohou! Škoda, že takových lidí není více! A jen nechápu jak mohou tyrat zvířata! Kéž by konecne lidí dospeli mentalne a chovali se jako lidé! Všem velmi dekuji ♥️ ♥️ ♥️ Verim,že se jim všem vrátí to dobro a láska. 🐈🐕♥️🕊 Kopasová Etela Kateřina |
Nepřihlášený uživatel |
#122025-06-17 15:57Psala jsem na MS kraj, odpověď mi přišla docela studená. Kraj odkazuje na jednotlivá města, že to je jejich záležitost. Nevím, jak reagovali v jiných krajích. Samozřejmě, že každý pokus upozornit na problém s kočkami se počítá. Jsem z Ostravy a musím přiznat, že pokud jsem psala na město ohledně odchytu a kastrace, město se k tomu postavilo pozitivně a v rámci možností městského útulku byl odchyt společně proveden. Problém akorát je, že městský útulek má omezené kapacity co se týče personálu a je upřednostněn odchyt psů, což chápu. Je to malinká kapka v moři, nehledě na to, že záleží i na samotných zaměstnancích městského útulku a jejich vstřícnosti. 😉😊 |
Kocky, kotata Bustehrad |
#14 Re: ze Zlinskeho kraje2025-06-17 18:16Ze Zlinskeho kraje odpoved vstricna, ze dekuji za projeveny zajem a zaslany prispevek, ktery neni ojedinely a budou se tim dale zabyvat.
|
Kočičí máma. |
#15 Jsem za tento spolek ráda a držím jim pěstičky. Kéž by jich se podobných zrodilo víc.2025-06-17 21:55 |
Nepřihlášený uživatel |
#162025-06-17 22:15Super, děkuji za info. Vážím si takových lidí. Přeji hodně sil v boji se současnou byrokracií. Být mi alespoň o 10 let méně, jdu s Vámi do toho...v mých 76 let jsem v obci " naplavenina", která zde bydlí 9 let a obtěžuje, kvůli kočkám. Už mi docházejí síly :-( Děkuji KasPro programu. který mi hodně pomáhá. Děkuji všem, komu není lhostejné utrpení koček a koťat, neb to, co vidím kolem sebe je šílené. |
Kamila Dvořáková Autor této petice |
#17 Re:2025-06-18 08:33A my moc děkujeme za Vaše úsilí. |
Kamila Dvořáková Autor této petice |
#18 Re: Re: ze Zlinskeho kraje2025-06-18 08:36#14: Kocky, kotata Bustehrad - Re: ze Zlinskeho kraje Zlínský kraj odpověděl šalamounsky, aby se tzv. vlk nažral a koza zůstala celá. Bohužel, v Asociaci se pan nepřipojil k těm, které by chtěly kastrační program založit. Nicméně, napadá mne. Vy máte od nich tuto odpověď. Asociace proběhla, myslíte, že byste si našla čas jim odpověď a zeptat se, jak dopadlo řešení ( jako byste o výsledcích nevěděla) a jak budou nadále postupovat? Zda se dohodli na kastračním programu? Aby si nemysleli, že tím to pro ně skončilo. |
Nepřihlášený uživatel |
#192025-06-18 15:49Od Ol.kraje žádná odezva. Po oslovení obce a vesnice kde se pohybuji zastupitelé odmítají, že by takový problém existoval. Nebýt spoluků a dobrovolníků je to ještě horší. A to mají věčně plný stav a plno práce. |
ŽÁDÁME VYŠŠÍ TRESTY ZA TÝRÁNÍ ZVÍŘAT
PETICE za přejmenování Moskevské ulice v Karlových Varech na počest Jiřího Bartošky
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
Výzva vládě k zabezpečení urgentní humanitární pomoci Gaze a dosažení dohody o příměří
Výzva Radě ČT k odvolání generálního ředitele ČT Jana Součka
Sky Shield pro Ukrajinu - otevřený dopis předsedovi vlády České republiky
Výzva vládě Pomoc pro 100+100 dětí z Gazy
Deklarace zastání se srnčí zvěře
Petice za zabavení majetku ruského teroristického státu v ČR
Petice za ochranu Kunratického lesa pro lidi
Chcete něco změnit?
Bude-li člověk mlčet, nic se nezmění. Autor této petice se rozhodl něco změnit a jednat. Uděláte to samé? Zahajte sociální hnutí vytvořením petice.
Vytvořte vlastní peticiDalší petice, které by vás mohly zajímat
SAVE STALIN
1232 Vytvořeno: 2025-06-24
Petice studentů proti nevhodným podmínkám ke studiu na Střední škole sociální péče a služeb v Zábřehu na Moravě
498 Vytvořeno: 2025-06-21
Nesouhlas se současným vedením na Střední průmyslové škole chemické v Pardubicích, fungováním školy a komunikací vedení vůči zaměstnancům a studentům školy
580 Vytvořeno: 2025-06-16
PETICE RODIČŮ ŽÁKŮ PJZŠ HORÁČKOVA K SITUACI NA ŠKOLE
272 Vytvořeno: 2025-06-18
Petice proti používání herbicidních postřiků ve městě Zlín.
158 Vytvořeno: 2025-06-19
Petice za zachování Paní učitelky Hudečkové na naší škole
106 Vytvořeno: 2025-06-22
ŽÁDÁME VYŠŠÍ TRESTY ZA TÝRÁNÍ ZVÍŘAT
131674 Vytvořeno: 2025-02-11
Petice za setrvání šéftrenéra přípravek pana Tomáše Hájka
93 Vytvořeno: 2025-06-21
Petice za zpřísnění podmínek pro podmíněné propuštění pachatelů zvlášť závažných trestných činů
730 Vytvořeno: 2025-05-04
Petice proti zákazu konání řízených degustací vín v prostorách sokolovny v Holicích
64 Vytvořeno: 2025-06-19
Petice veřejnosti, rodičů žáků a bývalých žáků ZUŠ Biskupská 12, Praha 1
129 Vytvořeno: 2025-06-14
Petice proti výstavbě soustavy větrných elektráren na Žulovsku a Javornicku.
1996 Vytvořeno: 2025-05-15
Za trestní postih hanobení zvířecích ostatků a důstojné zacházení po smrti
5984 Vytvořeno: 2025-05-20
Žádáme prezidenta, aby odmítl ratifikaci Vatikánské smlouvy
50 Vytvořeno: 2025-06-07
Petice za zachování sdílených elektrických koloběžek v Praze a nastavení vhodné regulace
308 Vytvořeno: 2025-04-30
Deklarace zastání se srnčí zvěře
2822 Vytvořeno: 2024-08-23
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
26518 Vytvořeno: 2021-12-22
Petice za Demisi vlády - stop bitcoinové mafii!
353 Vytvořeno: 2025-06-09
Za spravedlivou regulaci reklamy v Praze
121 Vytvořeno: 2025-06-04
Petice za snížení objemu zástavby developerského projektu Central Group v ul. Geologická, zachování stávající vzrostlé zeleně a řešení dopravní situace v této ulici
142 Vytvořeno: 2025-06-01