MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#166209 Zlatý Sputnik V!

2021-01-21 13:21

Lidé se infikují i po očkování. V Izraeli řeší účinnost první dávky vakcíny

Účinnost první dávky vakcíny proti koronaviru od společností Pfizer a BioNtech zřejmě není tak vysoká, jak se očekávalo a jak uvádí výrobce. Uvedl to Nachman Aš, jenž koordinuje protiepidemická opatření v Izraeli.

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#166210 Re:

2021-01-21 13:42:58

#166209: -

   Kdyby první dávka stačila, nebyla by nutná druhá.

 

V Izraeli pokračují v očkování proti koronaviru. Svou dávku vakcíny dostal i známý iluzionista Uri Geller. (31. prosince 2020) 

V Izraeli se zatím zjevně nestačil projevit účinek očkovací kampaně, s níž se začalo před měsícem a která je považována za nejrychlejší na světě. Podle ministra zdravotnictví Juliho Edelsteina bylo dosud v devítimilionové zemi naočkováno 2,2 milionu lidí, více než 470 tisíc už i druhou dávkou vakcíny.

„Po naočkování první dávkou se covidem nakazilo 12 400 Izraelců. Ochrana získaná po první dávce vakcíny není tak velká, jak jsme mysleli,“ prohlásil v úterý koordinátor Aš. Dodal, že si není jist, zda vakcína Pfizeru, kterou se v Izraeli očkuje, chrání i proti zmutovanému viru, jenž se šíří z Británie.

Edelstein ale Ašova tvrzení ve středu mírnil a označil takové stanovisko za předčasné. „Připomínky izraelského komisaře koordinujícího opatření proti covidu týkající se účinku první dávky vakcíny byly vytržené z kontextu a tudíž nepřesné,“ prohlásil ministr zdravotnictví.

„Nejzranitelnějším skupinám populace nyní podáváme druhou dávku očkování a očekáváme, že už zakrátko uvidíme plný ochranný dopad vakcíny,“ dodal Edelstein s tím, že tělo po očkování potřebuje čas, aby rozpoznalo genetický materiál viru a vyvolalo imunitní odpověď.

Vakcína má efekt po dvou až třech týdnech

Imunologové, včetně profesora Dannyho Altmanna z Královské univerzity v Londýně, se  shodují, že po aplikaci první dávky může trvat až tři týdny, než začne mít vakcína efekt. Pfizer uvádí, že jeho vakcína má po první dávce účinnost 52 procent, po té druhé pak až 95 procent.