MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA
Quoted post
Nepřihlášený uživatel |
#152374 Re: Re:2019-10-18 13:36Příprava natto vařených sójových bobů ... silážování 24 hodin při 40°C pod fólií bez přístupu vzduchu...vrstva max 5cm... očkování příslušnou kulturou... bakterií Bacillus subtilis. Hotové natto zapáchá po čpavku a má slizkou lepkavou konzistenci - když z něj vyndáte lžíci, táhnou se za ní dlouhá vlákna. Údajně byl tento způsob úpravy sojových bobů objeven před deseti tisíci lety. ... (plísňový) Sýr tempeh je tradiční indonéskou potravinou a bývá některými označován jako dar tisíciletí. Jeho konzumace mimořádně prospívá zdraví a je ceněn také pro svoji jemnou ořechovo-houbovou chuť. Nejčastěji se můžete setkat se sójovým tempehem, ale ve skutečnosti existuje více než 30 variant: z fazolí, slunečnice, hrachu, burských oříšků, rýže, pšenice... ...sýr a tvaroh jsou nejdůležitějšími zdroji menachinonů s dlouhým řetězcem v západní stravě, ale skutečný obsah menachinonu se podstatně liší a závisí na druhu sýra, době zrání, obsahu tuku a geografická oblasti, ve které se vyrábí... ...teprve v roce 1975 byla objevena nezastupitelná role vitaminu K2 v prevenci osteoporózy... ... sojový sýr natto je cítit po olomouckých tvarůžcích... |
|
Odpovědi
Nepřihlášený uživatel |
#152389 Re: Re: Re:2019-10-18 21:58:03Čerstvé natto obsahuje také vitamin K2, který je nositelem zápachu. Jedná se o jeho nejbohatší známý zdroj. Vznik natta se datuje do období několik tisíc let před naším letopočtem, kdy se z Číny do Japonska poprvé dostaly sójové boby. Jak bylo pro Japonce typické, většinu potravin balili do produktů z rýže nebo rýže samotné, aby déle vydržely. Jednalo se o jejich způsob konzervace (takto mimochodem vzniklo také sushi). Proto boby zabalili do slámy z rýžových stébel. Když se posléze rozhodli boby opět vybalit, našli zapáchající slizovitou hmotu. Došlo totiž k jejich fermentaci bakterií Bacillus subtilis natto, která se běžně na rýžových stéblech vyskytuje. Uvařené sójové boby byly tehdy skladovány v pytlích z rýžové slámy a bylo pozorováno, že během krátké doby se staly lepkavými. Bylo to způsobeno fermentací přítomnými bakteriemi "natto" Výroba pokrmu natto fermentací sójových bobů: Jakmile teplota klesne, nasadíme kultury bakterie natto. V nevelké sterilované skleněné misce rozmícháme v malém množství převařené vody (20 ml) 1/4 lžičky soli a 1/2 lžičky hnědého nebo melasového cukru. K roztoku přidáme 1 lžičku tj. 0,1 gramů spór bacillus Natto ze 3 g balení, zakoupeného u dodavatele. Optimální množení bakterii a fermentaci zajistíme udržováním násady na teplotě blízké 40°C. Po 24 hodinách necháme násadu přirozenou cestou ochladit a tím další průběh fermentace zastavíme. Necháme ještě jeden týden v uležet v chladničce. Zdravotní účinky natto jsou značné a jsou popsány na internetu. |
ŽÁDÁME VYŠŠÍ TRESTY ZA TÝRÁNÍ ZVÍŘAT
PETICE za přejmenování Moskevské ulice v Karlových Varech na počest Jiřího Bartošky
Sky Shield pro Ukrajinu - otevřený dopis předsedovi vlády České republiky
Výzva vládě Pomoc pro 100+100 dětí z Gazy
Deklarace zastání se srnčí zvěře
Petice za zabavení majetku ruského teroristického státu v ČR
Petice za ochranu Kunratického lesa pro lidi
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
Výzva vládě k zabezpečení urgentní humanitární pomoci Gaze a dosažení dohody o příměří
Výzva Radě ČT k odvolání generálního ředitele ČT Jana Součka
Chcete něco změnit?
Bude-li člověk mlčet, nic se nezmění. Autor této petice se rozhodl něco změnit a jednat. Uděláte to samé? Zahajte sociální hnutí vytvořením petice.
Vytvořte vlastní peticiDalší petice, které by vás mohly zajímat
Nesouhlas se současným vedením na Střední průmyslové škole chemické v Pardubicích, fungováním školy a komunikací vedení vůči zaměstnancům a studentům školy
575 Vytvořeno: 2025-06-16
Petice studentů proti nevhodným podmínkám ke studiu na Střední škole sociální péče a služeb v Zábřehu na Moravě
373 Vytvořeno: 2025-06-21
PETICE RODIČŮ ŽÁKŮ PJZŠ HORÁČKOVA K SITUACI NA ŠKOLE
260 Vytvořeno: 2025-06-18
Petice proti používání herbicidních postřiků ve městě Zlín.
149 Vytvořeno: 2025-06-19
ŽÁDÁME VYŠŠÍ TRESTY ZA TÝRÁNÍ ZVÍŘAT
131645 Vytvořeno: 2025-02-11
Petice veřejnosti, rodičů žáků a bývalých žáků ZUŠ Biskupská 12, Praha 1
111 Vytvořeno: 2025-06-14
Petice za setrvání šéftrenéra přípravek pana Tomáše Hájka
77 Vytvořeno: 2025-06-21
Petice za zpřísnění podmínek pro podmíněné propuštění pachatelů zvlášť závažných trestných činů
726 Vytvořeno: 2025-05-04
Petice proti VTE- Mšecké Žehrovice a okolí
115 Vytvořeno: 2025-06-10
Petice za Demisi vlády - stop bitcoinové mafii!
349 Vytvořeno: 2025-06-09
Otevřený dopis zástupcům hlavního města Prahy ke kapacitám a struktuře SŠ
689 Vytvořeno: 2025-05-18
Petice proti zákazu konání řízených degustací vín v prostorách sokolovny v Holicích
62 Vytvořeno: 2025-06-19
Petice za zachování Paní učitelky Hudečkové na naší škole
61 Vytvořeno: 2025-06-22
Petice proti výstavbě soustavy větrných elektráren na Žulovsku a Javornicku.
1991 Vytvořeno: 2025-05-15
Vraťte vlaky na Dobříš!
1052 Vytvořeno: 2025-02-26
Petice za zachování sdílených elektrických koloběžek v Praze a nastavení vhodné regulace
301 Vytvořeno: 2025-04-30
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
26510 Vytvořeno: 2021-12-22
Deklarace zastání se srnčí zvěře
2811 Vytvořeno: 2024-08-23
Petice za zachování třídnictví p.Mgr.Jany Chromé,Bc. ve třídě 3.A ve šk.roce 25/26
73 Vytvořeno: 2025-06-15
Za trestní postih hanobení zvířecích ostatků a důstojné zacházení po smrti
5974 Vytvořeno: 2025-05-20