MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Evropan

#144969 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Banderovci

2019-02-03 19:34

#144966: pan Hnedy - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Banderovci 

Co se týká historie, tak je pravda, že historií banderovců jsem se nikdy nezabýval. Ale pokud bych se řídil nějakými zdroji, tak třeba Vojenským historickým ústavem:

VHU - vpad-banderovcu-na-uzemi-ceskoslovenska

Nový směr nepovažuji za hodnověrný zdroj informací. Je to pro mě web s informační hodnotou Blesku. Film Volyň jsem bohužel neviděl, ale viděl jsem naopak film Trpká úroda, který zpracovává téma hladomoru na Ukrajině. Tento hladomor vyvolal uměle Stalin, aby si Ukrajince podmanil. Že v takové situaci mohly vzniknout ozbrojené skupiny, které se postavily proti Sovětskému svazu i za cenu toho, že se přidaly k nacistům, tomu se nelze divit. I pro tehdejší naše západní spojence byl větším nebezpečím Stalin než Hitler.

Ukrajinci, které znám, neoslavují banderovce. Jsou rádi, že se zbavili prorusských sluhů a mají základy demokracie, které se obrací na západ do Evropy. Téma banderovců je pro ně historie, kterou nechtějí řešit. Ovšem při boji proti rusským okupantům na východě Ukrajiny jsou vyzbrojené skupiny důležitější než ukrajinská armáda, která je dodnes prošpikována russkými agenty. V takové situaci je hodně těžké soudit.

Odpovědi

pan Hnedy

#144971 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Banderovci

2019-02-03 21:46:00

#144969: Evropan - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Banderovci 

Ano, pocty zabitych sedi. VHU vsak taktne pomiji, aspon v tomto clanku, jakym zpusobem k tomu vyvrazdovani dochazelo. Tech odkazu je nekolik desitek nebo muzete zabrousit na polske servery a pokud umite polsky, tak se tam i neco hrozneho doctete. Existuje i nekolik knih k tomuto tematu vcetne tech, kteri ty hruzy prezili. Sami Polaci tvrdi, ze to bylo to nejhorsi a nepochopitelne zverstvo za hranici lidskosti , horsi nez od NKVD i nacistu. Ja pridavam , protoze se ruznymi genocidami a nasilim cloveka vuci cloveku , okrajove zabyvam dlouhodobe, ze se jednalo o nejhorsi zverstvo v historii lidstva.  A pokud bych na to zapomnel, tak at buh zapomene na mne.

Presto jsou banderovci na Ukrajine oslavovani, i kdyz je to vlastne dobre, ze je znovu vytahli, aspon se to lidem znovu pripomene.