Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post

právnik

#14965 Re: Re: Re: Re: Re: EU

2019-01-16 15:29

#14963: - Re: Re: Re: Re: EU 

Používateľ "Protirusská ambasáda" to zhrnul pekne, iba doplním, že ak sa chceš dozvedieť bližšie pozadie nezhôd ohľadne brexitu v Británii, odporúčam najnovšie komentáre Petra Schutza (Denník SME). Vcelku pekne analyzuje nezhody ohľadne Mayovej dohody a ohľadne toho, prečo je v britskej politike jej dohoda taká nepopulárna. V stručnosti ide o to, že:

- radikálnym konzervatívcom sa nepáči, lebo chcú "tvrdší" odchod z EÚ a sú za čo najminimálnejšie väzby na európske štruktúry (Mayová ich nedávno skúšala zastrašiť simulovanými dopravnými kolónami pri tvrdom odchode z EÚ, ale ako vidieť, príliš neuspela)

- labouristom sa dohoda takisto nepáči, lebo odchod z EÚ nechcú vôbec. Spokojní by boli s opätovným referendom o brexite, ktoré Mayová odmieta a nazýva to "zradou na voličoch". Je pritom pozoruhodné, že brexit bol v roku 2016 schválený veľmi natesno a od tej doby množstvo jeho zástancov pocítilo reálne dôsledky tohto činu, najmä ekonomického charakteru. Schutz v jednom zo svojich komentárov správne pripomína, že nové referendum by vôbec nebol zlý nápad, lebo od roku 2016 sa nálady v britskej spoločnosti mohli dosť zmeniť, a pravdepodobne sa aj zmenili.

Toto vnímaj len ako náčrt aktuálnej situácie v britskej politike, ak si chceš prečítať viac, vyhľadaj si Schutzove komentáre.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#14976 Re: Re: Re: Re: Re: Re: EU

2019-08-24 20:37:48

#14965: právnik - Re: Re: Re: Re: Re: EU 

Schutz? To jako nějaký tvůj  komplic??  Co když je to úchyl. Nebo dokonce vysloužilý boxer.