MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#133965 Re: Re: Re: Re: Re: O populistech, věci jsou známe, popsané a není to nic tak složitého.....

2018-07-17 03:48

#133963: - Re: Re: Re: Re: O populistech, věci jsou známe, popsané a není to nic tak složitého..... 

Ale měří se, a jak. Všimněte si takové drobnosti, jako je EET.  Cokoliv státní správa koupí,  je hned v nějakém účetnictví. Mimo jiné i v jejím. Teoreticky se lze i podívat, učinit dotaz do databáze, kliknout na podrobnosti.

        Co na tom vidíte za kýč?

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#133967 Re: Re: Re: Re: Re: Re: O populistech, věci jsou známe, popsané a není to nic tak složitého.....

2018-07-17 04:58:08

#133965: - Re: Re: Re: Re: Re: O populistech, věci jsou známe, popsané a není to nic tak složitého..... 

Kýč generují mnozí politici svým veřejným projevem a není to zdaleka jen Babiš, Okamura, Filpi a Zeman. 

EET je legrace, neboť daňové úniky jsou tam, kde se žádný doklad mezi kupujícím a prodávajícím neodehraje. Tedy u u prodávající zůstává na vstupu odpočet a náklad, ale kupující jej již nezaplatí. 

Takové doklady se tedy do EET nikdy nedostanou, tedy není co kontrolovat :-) a to je hlavní daňový únik, který se odehrává. 

Proto také výběr DPH nekopíruje růst HDP a už vůbec nekopíruje růst malobchodních tržeb, což je velmi zvláštní, kdy EET "tak funguje" :-)

Mimo to, aby se zaplatily 2 mld. za pořízení EET a roční provoz v cca 300 mil. korun jen na přímých nákladech musel by každý z 50 000 (možná jich je více možná méně není to až tak podstatné) zaplatit o 40 000,- více na daních, aby se vůbec pořízení EET zaplatilo, tedy to myslím uzná každý soudný člověk, že je to opravdu naprostá zhovadilost, neb se skutečně nepodniká primárně proto, aby se platily daně a pokud by měl někdo zaplatit daň ze zisku o 40 000 vyšší z účastníků EET, asi by si pravděpodobně koupil velmi pěkné autíčko na leasing, než aby zaplatil onu daň. 

EET je zhovadilost. 

Estonsko ovšem zavedlo pro podnikatele věc daleko zajímavější, účetnictví jim vede přímo finanční úřad a první rok podnikání bez ohledu na velikost (objem obratu a počet faktur) naprosto zdarma, v dalších letech se cena odvíjí od počtu faktur a platí se za zaúčtovanou fakturu. 

Jistota a jednoduchost takového účetnitví  (řešení) je zřejmá. Navíc se v Estonsku platí daň jen ze "spotřebovaného zisku", tedy pokud zisk leží na účtu firem, není z něj odváděna daň, ta je zaplacena až v situaci, kdy si vlastník např. používá zisk pro vlastní potřebu. 

Další věcí je, že Estonsko nevyžaduje, aby na každý druh podnikání měl podnikatelt extra živnostenské oprávnění. Má jedno a pokud jednou podniká, může vyrábět drobnou elektroniku, stejně jako nakupovat a prodávat zboží, nemá ani povinnost to ohlásit. 

Vše s úřady vyřizuje prostřednictvím identitní karty kdy je logické, že o správu certifikační autority a bezpečnost celého systému se stará stát. 

Tedy nápady trestně stíhaného Stbáka Babiše jsou jednoznačně kýčem, zveličení jedné části a vyvolání emocí v jeho případě navíc negativních.

Podle Tomáše Kulky[editovat | editovat zdroj]

  1. Kýč zobrazuje témata, která jsou všeobecně považována za krásná, nebo která mají silný emocionální náboj. - negativních emocí trestně stíhaný křivopřísežník a StBák Babiš vyvolal opravdu mnoho. 
  2. Téma zobrazované kýčem musí být okamžitě identifikovatelné. - Stbákova témata obecně vyvolávají nenávist či hněv, je to vlastnost jednání StBáků, to se identifikuje okamžitě. 
  3. Kýč substantivně neobohacuje asociace spojené se zobrazovaným tématem. - Nápady StBáka Babiše skutečně ničím neobohacují, to je naprostá jistota. 

Babiš je skutečně v souladu s Blochem prasák.