Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#14754 Re: Re: Re: Re: Re: Nechci obecná referenda bez omezení a nejsem ochotný si je i platit

2018-03-21 08:03

#14753: Evropan - Re: Re: Re: Re: obecná referenda bez omezení  

Ó nikoliv. Správně je teprve výsledek referenda, tajného většinového hlasování, o petici.

Víte proč?  Politikové zpravidla nehlasují tajně.  Jejich nezávislé uvažování,  následně tedy i rozhodování  je více či méně, ale spíše čím dál, tím více, anihilováno. Komplexním zastrašováním předsudky, skrytými pod neškodně vyhlížejícím krycím označením politická korektnost. Pokud jste se s tím ještě nikdy nesetkal, jde o expresní zkratku na smetiště dějin. Zamořováním tímhle svinstvem, všeobecnou debilizací,  se zabývá pod mnohoctihodnými záminkami spousta mezinárodně organizované verbeže.

Odpovědi

Evropan

#14756 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nechci obecná referenda bez omezení a nejsem ochotný si je i platit

2018-03-21 16:24:16

#14754: - Re: Re: Re: Re: Re: Nechci obecná referenda bez omezení a nejsem ochotný si je i platit 

Z vašeho příspěvku jsem pochytil několik nových (zřejmě) nadávek, ale nějak nechápu smysl odpovědi. Někdo navrhne text referenda. To je samo o sobě dost nebezpečný moment. Tady teď jede referendum o potrestání někoho, kdo týral nebo co to bylo za zvíře. A petenti chtějí maximální trest. No ale žijeme ve státě, kde jsou platné zákony a soudní moc má povinnost rozhodnout v souzení s platnou legislativou. proč vznikají taková absurdní referenda? Další věcí je to, na co narazili Nizozemci, a to když referendum o přistoupení Ukrajiny zneužili populistické strany a hlasovalo se vlastně o vyslovení nedůvěry vládě. To je klasický příklad toho, jak se dají petice a referenda zneužít. Vždyť i když lidi zjistí, že se zmýlili, už to nemohou vzít zpět. Klasickým příkladem je brexit. Spousta lží a kde jsou dnes UKIP a Nigel Farage? Schovávají se, protože oni se jen snažili zviditelnit a nevěřili tomu (podobně jako premiér Cameron), že by lidi hlasovali pro brexit. Ale ta jednodušší část národa jejich lžím uvěřila, protože byly podány věrohodně. A to může být u kterékoli petice, kteréhokoli referenda. Švýcarsko se zdá býti v tomto směru výjimkou, ale na druhou stranu ve Švýcarsku mají ženy volební právo až od roku 1971 (v Portugalsku dokonce od roku 1976, u nás od roku 1919), takže vzorem dlouhotrvající demokracie to také nebude.

Takže z výše uvedených důvodů nechci obecná referenda bez omezení a také bych stanovil poměrně vysoké kvóty pro počty hlasů pro nebo proti, a pro účast v referendu. Raději jedno referendum za pět let než deset naprosto zbytečných. To raději nechám těm politikům ať už v Praze nebo v Bruselu, a že hlasují veřejně, to je jedině dobře.