Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#14681 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chamraď se schází v Praze - je to hnus

2018-01-18 01:49

Odpovědi

Evropan

#14682 Re: Díky Bohu za to, že existuje Evropská unie a nemusíme trpět pod diktátem Moskvy

2018-01-18 06:24:01

#14681: - Re: protievropská chamraď je hnus 

Tak to opravdu netuším, na základě čeho si tento svůj úsudek děláš. Za posledních deset let EU prošla vývojem, kdy posilovala své demokratické instituce a už dávno předtím změnila způsob rozhodování tak, aby velké země nemohly "válcovat" ty malé, čímž dala jasně najevo, že dbá i na názor náš, tedy malých bezvýznamných členů EU. Podle všech měřítek posuzování demokracie nemá EU žádné rysy diktatury. Ty tím zřejmě označuješ demokratické rozhodování většiny. Jak je ale vidět třeba na činnosti OSN, kde se nehlasuje většinově ale shodou všech, tento způsob hlasování vede pouze k zablokování činnosti takových organizací.

O diktatuře by se dalo hovořit například v případě Russka. Vedoucí funkce si tam vyměňují dva lidé a celé to má pod palcem jediný člově, bývalý člen KGB, který ví, jak se udržet u moci. Jestli někomu dává svobodný hlas, tak jen těm, u kterých si je jistý, že jsou naprosto bezvýznamní. Pokud se objeví někdo, kdo by jeho pozici ohrozil, tak se je snaží diskreditovat (nařčení z finanční zlodějiny jako třeba u Chodorkovského), zavřít za tvz. pobuřování (známý případ Navalnyj) nebo je dříve nebo později fyzicky likviduje (Němcov). A s tím souvisí i fyzická likvidace nepříjemných novinářů, viz. případ Politkovská. A přestože se v tomto případě mezinárodní instituce okatě vyhýbají tomu, aby Russko nazvaly diktaturou, tak ty považuješ za diktaturu opovrhující zdravým rozumem EU?


Nepřihlášený uživatel

#14727 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chamraď se schází v Praze - je to hnus

2018-03-11 11:53:09

#14681: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chamraď se schází v Praze - je to hnus 

   "Nemůžeme připustit, aby měli občané EU dojem, že může být život lepší venku než uvnitř.” (Juncker)

   Směrnice komisařů: Unie si vyhraňuje obchodní smlouvu podmínit dozorem nad budoucí obchodní politikou Spojeného království.

   Spojené království se má po rozchodu i jako nečlen podřídit veškeré unijní regulaci. Má se stát vazalským státem

   "Moji britští přátelé mi volají. Mají posit, že špičky EU jsou zločinci. 

   Nejsou.  Cítí se být vykonavateli stále ještě přetrvávajícího názoru, že  německo-francouzské přátelení je lepší, než německo-francouzská nenávist." (Alexandr Tomský,  Trestná výprava proti Británii)