MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

FAKE NEWS

#103195

2017-02-23 18:08

Různí, zvláště „neziskoví“ uvaděči lži a omylů na pravou míru se pohoršují nad tím, kolik lidí čerpá informace z propagandistických webů. V posledních dnech se tam mohli kupříkladu denně dočíst o masových nepokojích ve Francii. Nechápu, proč solidní media tedy nepřinášela pravdivé zprávy, že ve Francii byl klid a pořádek a žádné nepokoje v arabských předměstích se nekonaly. To by byl přece nejlepší boj se lživými informacemi!

Odpovědi

Evropan (ten původní)

#103196 Re:

2017-02-23 20:00:27

#103195: FAKE NEWS -  

Informace o tom, že se nic neděje? A jakou informační hodnotu takové zprávy mají? Asi jste byl zvyklý na zprávy o úspěších pětiletky nebo o výsledku sklizní. No dnes se už takový typ zprávy nevydává. Pokud o něčem média neinformují, tak se to asi neděje. Proto třeba média nepřinesla zprávu o tom, že radioaktivní mrak k nám dorazil z Francie, kde byl prý pozorován nějaký obláček u jedné atomové elektrárny (nepřekvapivě tuto zprávu vysílala ruská televize). Bylo to asi proto, že se do střední Evropy ten mrak dostal ze severu Norska. Můj konspirační příspěvek zní : "Co dělají ruské atomové ponorky a kolik jich zmizelo v posledních letech na sever od Norska? A proč tento hoax o francouzské elektrárně přinesli zrovna Rusáci?"

Různé proruské či konspirativní servery naopak denně přinášejí fake typu té výše uvedené radioaktivity z Francie nebo neštěstí ve Švédsku, které pak ochotně rozšiřují lidé typu nového amerického prezidenta. A přesto tady děláte reklamu, aby lidé těmto serverům věřili. Extrémem je odkaz na humansarefree, kde se objevují ověřené zprávy, že nežijeme na povrchu planety, ale uvnitř. I to jsou lidé schopni vydávat za pravdu.

A jinak o těch nepokojích v Paříži ze dne 14.2.2017 informovala Česká televize

www.ceskatelevize.cz

Takže fake je vlastně ten váš příspěvek - vytváříte dojem, že média lžou, a přitom lze snadno dokázat, že lžete vy.