MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#100258 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Máte smůlu, majdanovští fašouni a bolševici z TOP09...

2017-01-05 18:47

#100255: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Máte smůlu, majdanovští fašouni a bolševici z TOP09... 

 Jenže ty jsi zašel tak daleko, že jsi v mnoha svých příspěvcích sdělil okolnost, že neuznáváš Miloše Zemana jako prezidenta. Konal jsi tak i po té, když soudy dvoje nařčení prezidenta svými verdikty shodily se stolu. Jednak nařčení, že Zeman vyhrál podvodem, což NSS neuznal. Dále pak nepotvrdil ani nařčení, že by se Miloš Zeman dopustil hanebných výroků vůdči panovi Peroutkovi. Podporoval jsi dehonestaci úřadu, jež vznikla krádeží prezidentské standardy a ve svých hanlivých výrocích pokračuješ i po té, co právě demokratické instituce s nejvyšší rozhodovací pravomocí rozhodly, že Miloš Zeman je v prezidentském úřadu po právu. Tím se dopouštíš zpochybňování demokracie. To bohužel nemůžeš popřít. Je to tak.

 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#100261 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Máte smůlu, majdanovští fašouni a bolševici z TOP09...

2017-01-05 19:42:19

#100258: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Máte smůlu, majdanovští fašouni a bolševici z TOP09... 

Nezpochybňuji demokracii. Ústava mne nezavazuje k úctě k člověku, který lže, porušuje volební zákon a obklopuje se lidmi, kteří jsou nedůvěryhodní pro stát. Řekl bych dokonce, že mne Ústava v takovém případě zavazuje spíše ke kritice takového jednání, tedy k jednání, které bude odpovědné k ostatním občanům. 

To, že se Zeman dopustil hanebnosti vůči panu Peroutkovi, to je vskutku nezpochybnitelný fakt. Na tom žádné soudní rozhodnutí, navíc neprovomocné, tedy z právního hlediska neexistující, nezmění vůbec nic. Zeman o Peroutkovi lhal a to soud konstatoval, byť nepravomocně, neboť Zeman nelhal jen o tom, že měl existovat jakýsi titulek jeho článku, ale prokazatelně mu ve svém projevu přisoudil zkomolenou "citaci" Stránského.

Soudce do rozsudku zakomponoval svůj názor na dílo pana Peroutky. Názor ovšem neopřel o žádné právní ustanovení, odborný posudek, zákon či Ústavu jako základní zákon nebo o judikát, což je pro soudní rozhodnutí obvyklé, tedy mám velké pochybnosti o jeho zdůvodnění rozsudku, navíc nepravomocného, tedy bych s ním vůbec nemusel ztrácet čas, právně neexistuje. 

Vyvěšení červených trenek nad Hradem, místo standarty s textem pravda vítězí je performance, není to hanobení státního symbolu - to je čin pregnantně definovaný v zákonu, resp. se ani o hanobení v zákonu nehovoří - ale o znevážení, což by hanobení bylo asi nejblíže.

To, že na stožáru, kde může vlát i standarta prezidenta republiky byly trenky, neznamená, že jsou standartou. Jsou to pořád trenky. Na věci dokonce ani nic nemění to, že já si myslím, že právě rudé komunistické pionýrské trenky jsou reálnou symbolikou Miloše Zemana na Hradě (komunistický pionýr je v principu lhářem), pořád jsou to trenky, standartou se tím nestaly. 

Performance s vyvěšením trenek je dlouhotrvající umělecké dílo, do kterého mne, tebe, Zemana ..... umělci zapojili a udělali dobře, to je smyslem uměleckého díla vytvářet obraz reality. Kde a kdy se standarta opět objeví, je na nich, může to být po dalších volbách a nebo nikdy, záleží možná kdo bude zvolen i to je součást performance - uměleckého díla a možná je záměr ještě daleko zajímavější. Je to dílo stejně skvělé jako Entropa. 

§ 10

Vlajka prezidenta republiky

Vlajku prezidenta republiky lze užít k označení

a) sídla prezidenta republiky v době jeho přítomnosti v České republice,

b) dopravního prostředku používaného prezidentem republiky.

Vlajku prezidenta "lze užít" - na stožáru k tomu určenému být vůbec nemusí a také mnohdy není, mohou tam být i trenky.

§ 13

Přestupek

(1) Fyzická osoba se dopustí přestupku5c) tím, že zneužije, úmyslně poškodí nebo hrubě zneváží státní symbol České republiky.

(2) Za přestupek podle odstavce 1 lze uložit pokutu do 10 000 Kč.

Na odnesení vlajky z místa volně přístupného lze jistě pohlížet jako na krádež, pokud umělci vlajku skutečně mají. Pokud jí odvál vítr, vlajka ukradena nebyla a už vůbec nebyla zhanobena. Kdo přesně může vlajku svěsit a vyvěsit se nejspíše asi zkoumá, zákon mluví o tom, že tak může činit preziden a prezidentská kancelář.  

Umělcům nelze podsouvat, že chtěli vlajku úmyslně poškodit, natož hrubě znevážit. Možná by se dalo mluvit o zneužití - použítí vlajky jinak než má být použita a kým má být použita, ale i to je věc sporná, neboť umělci nepoužili dosud vlajku, ale jen stožár na kterém visela. 

V každém případě - "trenky nad Hradem" jsou performance, umělecké dílo, to je bez nejmenších pochyb. Smyslem konání je úkázat realitu viděnou umělci a performance stále trvá a nejspíše bude trvat do doby Zemana na Hradě.