Týdny občanského neklidu

Quoted post

Dan Mach

#1847 Re: Pozor na dezinformační proruskou propagandu

2016-11-21 18:02

#1844: -  

Proč sem dáváte odkaz na tento dezinformační shit?

Specialisté Masarykovy univerzity podrobili zkoumání 2660 článků vydaných v průběhu března letošního roku, a to ze serverů Sputnik, AC24, Svět kolem nás a Parlamentní listy. Jde o portály, které podle odborníků šíří prokremelskou propagandu. Kritériem výběru byla rámcová čtenost článků. Z čísel lze vyčíst, že se v jednotlivých textech objevovalo téměř ve 40 procentech svalování viny, v asi 34 procentech zveličování a fámy, v téměř 18 procentech neopodstatněné nálepkování a skoro osm procent zpravodajských článků obsahovalo názor autora, což by se nemělo stávat.

Všechno to dokládá špatnou novinářskou práci. Jednotlivé weby se téměř vůbec neuchylují k primitivní propagaci ve prospěch Kremlu nebo jeho představitelů. Nevyskytují se ani podvrhy fotek nebo videí, které si lidé s propagandou spojují nejčastěji. Zmíněné praktiky ale vytvářejí atmosféru nefunkčnosti stávajícího politického systému. Proruská náklonnost se projevuje hlavně ve stylu referování o tématech, takže například válečný konflikt na Ukrajině nebo v Sýrii jednotlivé weby relativizují.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#1848 Re: Re: Pozor na dezinformační proruskou propagandu

2016-11-21 19:46:09

#1847: Dan Mach - Re: Pozor na dezinformační proruskou propagandu 

každý si sem může snad napsat co chce a dát to, čemu věří. lidi píšou svoje názory. Vy propagujete svoje, jiní také svoje, je demokracie a svoboda projevu. Zrovna tak se dá napsat - pozor na dezinformační americkou propagandu, kterou třeba na tomto webu provádíte vy. Ale klidně zavedte cenzuru, myslím, že lidi už si zvykli na to, že jednotlivé komentáře u zpráv třeba na Seznamu jsou silně cenzurovány a jiný názor než názor tzv kavárny pražské okamžitě mažou. Já si ten odkaz se zájmem přečet a věřím mu, čemu věříte vy je mi fuk


Nepřihlášený uživatel

#1850 Re: Re: Pozor na dezinformační proruskou propagandu

2016-11-21 22:01:57

#1847: Dan Mach - Re: Pozor na dezinformační proruskou propagandu 

 Nechte si nějaký výzkumy nějakých univerzit. Vysoký školy jsou u nás zdiskreditovány, tituly prodávají za prachy a vy sem lezete s nějakým výzkumem nějakých specialistů placených ze státních dotací. Kdyby bylo uvedeno na čí popud ten výzkum byl proveden, bylo by jasný, jaký bude jeho výsledek. propaganda je na jedné i na druhé straně, dnes je to jen souboj propagandy. A v zájmu propagandy se utrácí i státní dotace na to, aby Masarykova univerzita nechala dovézt studenty do Prahy a zpátky do Brna. Že by si to ti studenti platili ze svýho, tomu nikdo věřit nebude. Vaší reakci nečekám a nepotřebuju, stejně by byla tendenčně zaměřená ve prospěch těch, kteří se pasovali do role tzv elit. Jako ostatně cokoliv jste tady kdy napsal.

Demokrat

#1851 Re: Re: Pozor na dezinformační proruskou propagandu

2016-11-21 22:58:29

#1847: Dan Mach - Re: Pozor na dezinformační proruskou propagandu 

 No kdyby ten výzkum proběhl na tendenčních proamerických webech, ta čísla by byla dvojnásobná, ale plivat do vlastních řad přece není košer, že?


Nepřihlášený uživatel

#1857 Re: Re: Pozor na dezinformační proruskou propagandu

2016-11-22 20:22:30

#1847: Dan Mach - Re: Pozor na dezinformační proruskou propagandu 

 Studentíci s vymytými mozky jsou specialisté? Asi na 100 hoven. Vždyť si ještě sami neumí ani utřít prdel. :-)))