MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#97584

2016-11-13 10:39

Každý sedmý Američan je odkázán na potravinové lístky!!!

 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#97587 Re:

2016-11-13 10:47:37

#97584: -  

 Každý sedmý je nejspíše zavádějící údaj, Amerika má 340 mil. lidí a má se jednat o 46 mil.  Jedná se o standardní sociální dávku, nikoliv o potravinové listky. 

Toto bych řekl, je střízlivý pohled na věc:

"V dnešní době se již dávno nejedná o žádné tištěné papírové lístky, ale o normální plastikové karty podobné bankovním, na které občanovi přistane v určitý den v měsíci jemu určená částka, za kterou si může nakoupit potraviny pro svou potřebu. Vyjmuta jsou ale například jídla v restauracích a alkohol, na druhou stranu při nákupu s touto kartou se neplatí prodejní daň (obdoba DPH).

Jak již bylo řečeno, nárok na tuto dávku je dán výší příjmu, aby byla zachována idea pomoci potřebným. Dle letošních tabulek je horní hranice hrubého příjmu pro domácnost s jedním členem 1245 dolarů, pro dvě osoby 1681 dolarů, pro tři 2116 dolarů, pro čtyři 2552 dolarů a pro domácnost o pěti osobách je maximální příjem 2987 dolarů měsíčně. V praxi to tedy znamená, že každá domácnost v USA, která tohoto příjmu z nějakého důvodu nedosáhne, má nárok na tzv. potravinové lístky. Jedinou výjimkou jsou lidé v minulosti trestaní za prodej a distribuci drog, ale i ti jen do té doby, než se jim trest vymaže.

A kolik činí výplata dávek v dolarech? Dávky se vypočítávají dle nákladů každé domácnosti a nejsou jednotné, maximální částka pro jednu osobu a měsíc je momentálně 189 dolarů, pro dvě osoby 347 dolarů, pro tři pak 497 dolarů, pro rodinu o čtyřech členech 632 dolarů a pětičlenná rodina má nárok maximálně na 750 dolarů. S každým dalším členem rodiny se zároveň samozřejmě zvyšuje horní hranice příjmu i vyplácené dávky."

Amerika, zdá se, není tak asociální, jak to na první pohled vypadá.   Např. Rusko žádný takový program nemá, přestože jen v Moskvě žije 1 mil. lidí pod hranicí chudoby s velmi špatným přístupem k dostatku potravin.