MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#96397

2016-10-27 11:03

Daniela  Hermana  jsem si dosud  soukromě  vedl v  kategorii  český ministr  kultury  za  Sudetoněmecký  Landsmanschaft. Moje  soukromé  označení.  Které považuji za trefné.

 

A  znovu  opakuji – Herman se nikdy  ministrem české vlády  stát  neměl!  Nikoli kvůli  dalajlámovi.  Ten nijak  neohrožuje  samu podstatu  českého státu!  Landsmanschaft  ano. Jestliže  Miloš  Zeman  cítil  neutuchající potřebu  bránit  koncepci  jediné  Číny a  nedělitelnost  jejího území  vůči   požadavkům kohokoli,  myslím, že měl prioritně  dávno vyvinout   tuhle iniciativu  i  vůči  těm, kteří  se rozhodli, že je potřeba  revidovat  výsledky  druhé  světové  války, včetně Postupimské  konference a k tomu účelu  falšují  dějiny, které  jim zásadně  začínají  až  9.5.1945. Pokud by tak učinil, byl bych  ho bez výhrad podporoval.

Ale  dnešní  článek není  o Miloši Zemanovi, není ani o dalajlámovi a  už vůbec  ne o  panu Bradym…

I když,  o  tom posledním vlastně  je.  Jako  kluka  jej, po  rodičích, s mladší  sestrou poslali  Němci  nejprve  do Terezína a následně  do Osvětimi. Kde přežil jako jediný.  A  zbytek  života  zasvětil, více méně osvětě  o  tom zle, kterému on i jeho rodina  byli vystaveni. S cílem, aby  se  to už nikdy neopakovalo! Tleskám  panu  Bradymu. Problém  ovšem je,  že  jeho synovec  věc  vidí poněkud  jinak.  A  troufnu s i tvrdit,  že  by  strýc jej  měl postavit  do latě.  A  to urgentně!

Protože  Daniel  Herman se evidentně  urval ze  řetězu.  Zřejmě  mu  náhlá  vlna  zájmu  o jeho  osobu  zcela zatemnila  mozek,  jak  dokázal v pondělí podvečer, kdy  v Malostranské besedě   uspořádal Institut pro křesťansko-demokratickou politiku ve spolupráci s Nadací Hannse Seidela debatu o česko-německých vztazích.

Parlamentní listy  uveřejnily informaci o téhle  akci. A  Herman se  tam  měl zaskvět, mimo jiné, tímto výrokem:

„Domnívám se, že česko-německé vztahy jsou na dobré úrovni. Daří se uzdravovat minulostní jizvy,“ pochvaloval si Herman, podle něhož se minulost nedá odestát. Co se stalo, stalo se, ale my prý musíme jít dál.

„Je třeba navazovat a prohlubovat to, co funguje,“ radí politik s tím, že vzájemně se velmi potřebujeme. „Čistě teoreticky bychom mohli být jednou ze spolkových zemí, protože naše ekonomika je navázána na ekonomiku Spolkové republiky a myslím, že tomu také vděčíme za celkem velmi úspěšný hospodářský rozvoj“

Takže,  že by ministr  kultury  české  vlády  už povýšil od  Landsmanschaftu  na  zástupce  spolkové  vlády?  Jak daleko je  pro  Hermana  teorie  od praxe?  To by mne zajímalo!

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#96400 Re:

2016-10-27 11:06:30

#96397: -  

 Píší o tobě v kapitolách 2.3. 

https://www.bis.cz/vyrocni-zpravy.html