MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Pan rád bych věděl

#92945 Re: Re:

2016-09-20 18:22

#92935: - Re:  

 Mile rád vysvětlím. Pojem pražská kavárna je metafora. První kavárny na našem území ještě za monarchie (první byly právě v Praze) měly dříve význam, který dnes plní internet. Kavárna byla místem získávání informací o světě a ze světa. Kavárny totiž objednávaly a svým zákazníkům nabízely ke čtení nejdůležitější noviny a časopisy nejen z Evropy, ale nezřídka i ze zámoří. Stačilo si dát jednu kávu a člověk mohl číst bez omezení. V kavárnách se scházelo měšťanstvo (střední + vyšší třída) a hojně zde probíhaly intelektuální debaty atd..Pražská kavárna je tedy původně označení pro "měšťanské intelektuály". Dnes mívá toto označení negativní zabarvení ve smyslu rádoby intelektuálních tlachačů (často sympatizujících s bývalým prezidentem Havlem). Jsou to lidé vyznávající jedinou pravdu, kterou chtějí druhým fundamentálně vnucovat a debatu odmítají. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#92948 Re: Re: Re:

2016-09-20 18:37:00

#92945: Pan rád bych věděl - Re: Re:  

Tedy konkrétně:

  • Kdo je příslušníkem takové kavárny?
  • Jakým způsobem tento příslušník odmítá debatu či jak může vést diskusi např. s Milošem Zemanem, ani by byl označen za člověka, který "odmítá diskusi"? 
  • Jak se projevuje jeho odmítání diskuse? 
  • O jakých věcech je možné např. s Milošem Zemanem, který pojem "pražská kavárna" užívá diskutovat?
  • Diskuse o tom, že je Miloš Zeman lhářem, se v této zemi odehrává vlastně čistě jen u soudů, do té doby Miloš Zeman tvrdil, že lhářem není. Jak byste si tedy diskusi o tom, že Nejvyšší správní soud dokonce ve dvou rozsudcích konstatuje, že je Miloš Zeman lhářem a porušovatelem volebního zákona představoval. Že já to konstatuji v této diskusi a Miloš Zeman mne označí za křiklouna?