Petice proti stavbě obřího ruského kola v Praze

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#56 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-08-28 07:34

#33: - Re: Re: Re: Re: Re:  

__________________

* Dobové ústní zdroje uváděly, že v Cimrmanově přítomnosti zasklený špaček jemně čadil.  Mechanismus vzniku tohoto jevu nikdy nebyl úplně objasněn; jedna z hypotéz zněla, že Cimrman z nějakého důvodu záměrně kouřil stejné doutníky jako Křižík. Simuloval tak  Křižíkovu nedalekou přítomnosti a tedy i riziko jeho náhlé inspekce. 

      Tato anomálie skončila s příchodem jara, kdy Křižík, naváděn podvědomě povědomým kouřem, opravdu dorazil. A neprodleně provedl na Cimrmanově pracovišti letmý audit, který skončil bez závěrů rekvizicí krabice doutníků.  

      Vznikl nepatřičný dojem, že Křižíkovi nějakým nedopatřením došlo kuřivo. Od té doby Cimrman dbal na to, aby v horním šuplíku jeho stolu byly dvě krabičky doutníků,  jedna z nich vždycky plná. Křižík však už později kontrolu na jeho pracovišti ani v jeho poměrně rozsáhlém okolí nepovažoval za nutnou, spokojiv se s grafem průběhu napětí. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#64 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-09-08 02:32:30

#56: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Vysvětlení je vcelku prosté.  Rám zaskleného červeně přeškrtnutého nedopalku s textem zákazu kouření byl, jak správně tušíte, upraven jako humidor.