Petice proti stavbě obřího ruského kola v Praze


Nepřihlášený uživatel

#51 Re:

2016-08-26 11:39

#24: -  

 Aha. zaplatíte pokutu za prostomyslnost, pak vlezete na lavičku, ta vyjede nahoru, zpátky a dole zase vylezete. Je mi to nějak u p r d e l e. Ode mne neuvidí ani kačku.


Nepřihlášený uživatel

#52

2016-08-26 14:26

Když jsem se dozvěděla o stavbě, nedalo mi to a protože na stránkách radnice Prahy 5 je "Napište starostovi", tak jsem napsala:
Vážený pane starosto,

dnes jsem zjistila, že se vaše radnice rozhodla podepsat smlouvu na výstavbu obřího ruského kola. Důvodem je přilákání turistů. Je obří škoda jako to kolo, že předně nemyslíte na stálé obyvatele Prahy 5, potažmo Smíchova, kteří tím přijdou o jednu z mála klidových zón v této hlučné a zaprášené zóně města.Jsem znechucena tímto přístupem, kdy jde zvoleným zastupitelům pouze o výdělek.

Odpovědí byly všeobecné plky o rozvoji města od paní ze starostovy kanceláře:
Hezké odpoledne,

vyhlídkové kolo by oživilo konec Smíchovské náplavky. Fungující město musí splňovat vyvážený poměr mezi bydlícími rezidenty, administrativou a podnikateli. Město bez podnikatelů je nefungující město. Městská část se snaží poskytnout podnikatelům vhodné podmínky, neboť jejich působnost v místě je přínosem nejen pro návštěvníky (kteří do místa přinášejí peníze), ale i pro rezidenty – bez jejich nabídky by nebyly obchody, obchůdky, služby, kavárny atd. V místě, kde není rovnováha mezi rezidenty a podnikateli (příp. zaměstnanci podnikatelů a firem), není město „živé“ – často zde najdete herny, bazary a zastavárny.
Naopak ve fungujícím městě najdete v ulicích místní i návštěvníky, kteří podnikatelské služby plně využívají. Stejně tak mají podnikatelé vliv i na prostředí kolem nás – v řadě případů se snaží pečovat o své okolí, případně se postupně k tomu situace naklání, jak známe z ciziny. Ještě dodávám, že dětské hřiště na Hořejším nábřeží bude rozhodně zachované, pouze se posune.

Nepřihlášený uživatel

#53

2016-08-27 10:49

Drchlík usedl na hráz  vedle znechuceného Cimrmana. Pak našel plochý kamínek a zkusil s ním udělat nějaké žabky. "Vždycky rotuje. Vždycky zatáčí stejným směrem," konstatoval, pozorně se zahleděv. Pak změnil téma.

      "Tedy já mám pocit, že nejsnadněji se uskuteční různé drobnosti. A přiznejme si,  finanční efekt ... tedy finanční efekt  závisí spíš na uplatnění v praxi, že."

     Cimrman zpozorněl. "Dejte mi nějaký konkrétní příklad,  ať do věci líp vidím."

"Nepůjdu daleko. Dívaj. před náma je vrba. Co viděj? " 

" Shnilý ježatý špalek s chumáčem větví vzhůru. Nepoužívanou košíkářskou vrbu. Potřebuje řez. Na pařez. Proč?"

"Hm. Ano. Ale kvůli tomuhle pilu do ruky nikdo nevezme. I když je to dříví na zimu."

"Vlastně proč ne. Podívám se na to. Ozvu se."

---

"Táto!"  Drchlíková velmi nezvykle šeptala. Měla doširoka otevřené oči. Pleskla Drchlíka přes ruku: "Slyšíš? Teď. A zase.  Šplouch ŠPLOUCH, zzzzzzzzzzzzzzt. Šplouch ŠPLOUCH, zzzzzzzzzzzzzzt." V tom se nedá spát. Ty to neslyšíš?

"C...o cco... Prosímtě spi. Je nov, to ani pytláci nechodějí. Drchlík se zimomřivě zachoulil do duchny.

"Co je to?"

"Šplouchání jsou vlny. Zzzzzzzzt  je, když masařka narazí na okno." Drchlík se ani nesnažil skrývat malátnost.

"To nebyla masařka. to bylo něco těžšího."

"Tak to byl netopejr. Potmě vrazil do stromu.   Já teď spím, Mařenko. Nechoď za mnou do snu."

"Jako kdyby někdo něco řezal pilou.... Tatínku, já se bojím...."

"Tak je to jasný. Hastrmani šukají rusalky. Pojď blíž, ať nemusím až k tobě."

---

Áááááá ....    uiuiuííííí   ....     K Ř A C H!

"I ty nešiko. Je po hřišťátku.  Teď ji musíš hezky opravit."

"Už zase mi lezeš do snu. Naše postýlka se ani nehne. Má nožičku z dubového pařezu.  Nesnaž se mi namluvit, že vrže."

"Opravdu... už je ticho. Třeba to byl červotoč v seníku. A máme místo seníku kompost."

"Ráno je moudřejší večera, Mařenko. Jestli tam venku potmě padají stromy, bude lepší se jim neplést do cesty. Pojď sem. Už nespím."

"Ráno je pozdě.... už je to uděláno... už je to hotovo...  pozdě Bycha honit...." 

(Video není, a nebude. Netřeba litovat. Od začátku až do konce je úplně černé. Na infra jakbysmet.)

 


Nepřihlášený uživatel

#54 Re:

2016-08-27 11:33

#53: -  

 "Vida."

" Jde o událostmi řízený, vodou poháněný třítaktní kapr.   V oleji kalený, do žluta popouštěný. Šraňkem širokým opatřený, zub každý brouskem hrubým pozorně ostřený.

 Ťuk s ním na straně do ventilu, vyvalí se vlna shora. Nateče do kelímku z láhve od kokakoly. Kelímek sjede dolů. Tím otevře ventil napouštění barelu. silové to zátěže. Zátěž potáhne pilu, a v dolní úvrati se vypustí.  Rukojeť pily dotkne se  na druhé straně  zrcadlově.

Je tam zpoždění. Při plnění druhého servospínače, který naplní druhou silovou zátěž.  Aby mezitím zbyl čas na vypuštění  prvního velkého barelu. Proto šplouch, ŠPLOUCH- ŠPLOUCH. "

"Prima. Jen bych teď ten kapr otočil. Aby se s tím dalo přefiknout i dřevo naležato. Mařenka ráno vstala, firhaňky rozhrnula ... a úděsně zaječela. Když se jí podařilo nadechnout, zeptala se, jestli to tu bude nafurt.  Musel jsem ji uklidňovat, že DO JARA se to rozebere.  Fňuká, k utišení není. A chce, aby to odpoledne celé bylo pryč." 

"Kde teď vezmete proutí," zajímal se Cimrman. 

Ale Drchlík ani vteřinu neuvažoval o kompromisu. "U země, přece. TAM musí být. Ne někde v patře, ještě si někdo zlomí nohu. Co není na dosah ruky, to neexistuje."


Nepřihlášený uživatel

#55 Re:

2016-08-27 15:26

#53: -  

 No a zničehonic, ani jsem nepřidával link, je tu zákaz. Cenzor zjistil slovo, delší než 90 znaků, a to byla řeč o hřišťátku jako dlaň. Fuj cenzuře. Všichni cenzoři jsou impotenti.

Obrázek: Hastrman řídí operativně pláž ze svého stanoviště první pomoci


Nepřihlášený uživatel

#56 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-08-28 07:34

#33: - Re: Re: Re: Re: Re:  

__________________

* Dobové ústní zdroje uváděly, že v Cimrmanově přítomnosti zasklený špaček jemně čadil.  Mechanismus vzniku tohoto jevu nikdy nebyl úplně objasněn; jedna z hypotéz zněla, že Cimrman z nějakého důvodu záměrně kouřil stejné doutníky jako Křižík. Simuloval tak  Křižíkovu nedalekou přítomnosti a tedy i riziko jeho náhlé inspekce. 

      Tato anomálie skončila s příchodem jara, kdy Křižík, naváděn podvědomě povědomým kouřem, opravdu dorazil. A neprodleně provedl na Cimrmanově pracovišti letmý audit, který skončil bez závěrů rekvizicí krabice doutníků.  

      Vznikl nepatřičný dojem, že Křižíkovi nějakým nedopatřením došlo kuřivo. Od té doby Cimrman dbal na to, aby v horním šuplíku jeho stolu byly dvě krabičky doutníků,  jedna z nich vždycky plná. Křižík však už později kontrolu na jeho pracovišti ani v jeho poměrně rozsáhlém okolí nepovažoval za nutnou, spokojiv se s grafem průběhu napětí. 


Nepřihlášený uživatel

#57 Re: Re:

2016-08-28 07:53

#55: - Re:  

 Nějak to nepřekouslo slovo uiuiuííííí


Nepřihlášený uživatel

#58

2016-08-28 17:51

Taková infantilita


Nepřihlášený uživatel

#59

2016-09-01 08:16

Když máte tyto informace, proč nepodáte k policii podnět na prošetření ? Určitě by Vám s tím pomohly nevládní organizace.
P.

Nepřihlášený uživatel

#60

2016-09-02 06:52

"Vysvětlil jsem paní Drchlíkové, že jde o prototyp pračky. Akorát, že nebyla k sehnání velká valcha."

Drchlík přinesl kotlík kouřící bramboračky s naběračkou a posadil ji na hráz rybníka vedle Cimrmana. "Chce to jen kůlnu okolo. Aby nepřišly k úrazu děti  Anebo dvě kůlny. Pilu zvlášť, pračku zvlášť. Aby se o pily nesnažil někdo uklízet."

Drchlík pokračoval se svou obsesí s házením kamení do rybníka. " Jak se točí, strhává povrch vody s sebou. Ten se zdvihne, a vytvoří překážku pod drahou kamene. Kámen se od ní odrazí dopřednou setrvačností. Jakmile odpor vody rotaci dost ubrzdí, mobilní odrazná překážka se už nevytvoří. Plochý kámen zachovává osu rotace, a jak klesá jeho dopředná energie, už se jen sune po hladině. Nakonec veškerý dynamický odpor vody ve směru osy rotace poklesne pod váhu kamene, a kámen už nalehčuje pouze archimédovská síla. Současně s tím dojde i k zabrzdění  jak rotace, tak dopředného pohybu. Vlivem hustoty kamene, která je vyšší, než hustota vody, je archimédovské nadlehčování menší, než váha kamene. Proto se po zastavení kámen potopí,"  bahnil se Drchlík ve škrobené řeči.

   "Ano. Kámen do vody spuštěný se potopí," přizvukoval snaživě Cimrman plnými ústy, chtěje vzbudit dojem soustředěné pozornosti. Drchlík úkosem mžikl na kotlík, ještě trochu zamazaný od polévky. "Řeknu paní Drchlíkové,  ať ještě uvaří bramboračku. Mám hlad jak herec."

    


Nepřihlášený uživatel

#61

2016-09-06 01:44

"Jak's nás našel?" Drchlíková přešla konverzačně k paragrafům. Cimrman, pevně rozhodnutý vynechat ze hry svůj nepotlačitelný sklon nevkusně vtipkovat za všech možných i nemožných  okolností a mluvit nejčistší dostupnou pravdu, se polekal.  Chodíme podobnými cestičkami, pomyslel si. Náhle všechny pravdivé odpovědi dokonale zapadly do  crazy komedie.  

      " Docela snadno. Byl to nejkrásnější zámek v okolí.  Tak trochu jsem hledal Tvoji sestřičku." Cimrman se snažil podle svých možností usmívat.  Horečně řešil absurdní otázku. Jak teď věrohodně říct, že by chtěl, aby někdo jiný přehlédl jinýma očima problém, se kterým lomcoval, a cosi nečekaného vypadlo.

Ale Drchlíková už nejapného vtipkování měla dost i tak. Cimrman najednou spatřil její hodně zúžené zorničky."Proč's přišel?" Cimrmanovi došlo, že z crazy komedie nevypředne, ani kdyby chtěl. Znovu se rozhodl absurdně zavtipkovat. Začal mluvit nejčistší pravdu, jako kdyby lhal, a mimovolně se přitom rozpačitě usmíval. Bylo jasné, že věc musí dokopat do konce sám. Bude to tak lepší.

 


Nepřihlášený uživatel

#62 Re:

2016-09-06 01:50

#61: -  

 Drchlík  se šklebil. "Každý génius je pro lidstvo ztracen, když se narodí jako žena,"  hrčel odkudsi z dálky. Cimrman se rozhodl utíkat tak rychle a tak daleko, jak jen dokáže.


Nepřihlášený uživatel

#63 Re:

2016-09-07 08:02

#61: -  

_____________________________________________

 * Navzdory všeobecnému (a vždy správnému) názoru nešlo Cimrmanovi jen o to jedno.  Cimrman, neznalý jemných odstínů komunikace, si při náhodném setkání povšiml,  že kultivovaná Drchlíková hraje jinou, navíc evidentně konzistentní ligu,  a ve všeobecném komunikačním  marasmu  to vnímal jako inovativní obohacení.  Nezbývá, než konstatovat poněkud pohoršlivý fakt, že Cimrman, gejzír to syrových jadrných nápadů,  miloval koncízní diplomacii a čerpal ji i z mizivých náhodných zdrojů. Historiky tento poznatek překvapil. Bylo to, jako kdyby zjistili, že konzument obecného buřtguláše   byl labužník, a nevěděl o tom.


Nepřihlášený uživatel

#64 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-09-08 02:32

#56: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Vysvětlení je vcelku prosté.  Rám zaskleného červeně přeškrtnutého nedopalku s textem zákazu kouření byl, jak správně tušíte, upraven jako humidor.


Nepřihlášený uživatel

#65 Re: Re:

2016-09-19 00:11

#54: - Re:  

 _________________________________________________________

* Coca Cola byla vynalezena 29.března 1886.    Její vynálezce, lékárník a morfinista John Stith Pemberton, zemřel na rakovinu 16. srpna 1888. Kokain byl odstraněn  v r. 1929.  Zůstal jeho nenávykový fragment  bez benzoylové části, ecgonin, derivát heptanu s dusíkovým můstkem, karboxylovou a hydroxylovou skupinou.


Nepřihlášený uživatel

#66 Re: Re: Re:

2016-09-19 01:59

#65: - Re: Re:  

 Čas od času se objeví recept na Coca Colu.


Nepřihlášený uživatel

#67 Re: Re: Re: Re:

2016-09-21 06:12

#66: - Re: Re: Re:  

 

Citrate Caffeine 1 oz.

Extract Vanilla 1 oz.

Flavouring 2.5 oz (detailed below)

F.E. Coco 4 oz

Citric Acid 3 oz

Lime Juice 1 quart

Sugar 30lbs

Water 2.5 Gallons

Caramel sufficient

Favourings - known as 7X

Oil Orange 80

Oil Lemon 120

Oil Nutmeg 40

Oil Cinnamon 40

Oil Coriander 20

Oil Neroli 40

Alcohol 1 quart (let stand for 24 hours)



Read more: http://metro.co.uk/2015/02/20/ secret-recipe-for-coca-cola-is-now-available-to-download- 5071316/#ixzz4KrpOxfNH

 


Nepřihlášený uživatel

#68 Re: Re:

2016-09-22 05:19

#63: - Re:  

 _____________________________________

* Míněno současně precízní. Jednoslovný výraz v češtině nemáme, termín pregnantní v této souvislosti je zavádějící.


Nepřihlášený uživatel

#69

2016-09-24 05:06

Oni nepostavili ruské kolo v PKOJF za komunistů?


Nepřihlášený uživatel

#70 Re: Re:

2016-09-25 07:38

#48: - Re:  

 Vrchol 65.5 m rozhledny na Petříně, +324m, je nad mořem výš, než vrchol 324 m Eiffelovky, +33 m. Vršek 216m věže na Žižkově, +258m, dohlednost až 100km, jakbysmet.  

Ale je to i o financování z peněz jiných lidí.

 


Nepřihlášený uživatel

#71 Re: Re:

2016-09-25 15:22

#48: - Re:  

Vy jste evidentně v Praze nikdy nebyl. Nejste vy z Brusele? Domníváte se, že máte nezadatelné právo rozhazovat peníze daňových poplatníků na voloviny. Ale v tomhle oboru je silná konkurence. A kdo daně platí, chce za své peníze vidět i něco užitečného. Ne jen špatně kamuflovaný výsměch. Kde je například dálniční obchvat Prahy, který se plánuje už bezmála sto let? Co je to za zarostlé bandity, kteří dálniční obchvat už desetiletí v Suchdole sabotují?

Jarda

#72 Obří kolo

2016-09-26 03:49

Petici jsem nepodepsal, protože se stavbou obřího kola souhlasím. Jen bych chtěl upozornit diskutující, kteří se vztekají, že tady nic ruského nechtějí, že jejich hloupost je do nebe volající, protože obří kolo, kterému se  nác říká ruské, má s Ruskem společného asi tolik, jako pařížský salát s Paříží. 


Nepřihlášený uživatel

#73

2016-09-29 21:57

Nedokončená plavební dráha u hradu Kost:


Nepřihlášený uživatel

#74 Re: Re:

2016-10-03 07:08

#62: - Re:  

 Jardo, ty trdlo. Jedna sa vydává. Ta druhá doroste.


Nepřihlášený uživatel

#75 Re: Obří kolo

2016-10-12 08:30

#72: Jarda - Obří kolo 

 Vy vidíte nějaký důvod, proč  ohyzdnou pitomostí každý den vytírat všem obyvatelům města zrak? Tedy kromě toho, který svého času uvedl Heydrich? Chcete, aby na něm bylo uvedeno vaše jméno?