Petice za zrušení zákazu jízdy kamionů v pátek mezi 17-21

Quoted post

Karel

#54 Nerušit!!!

2016-07-04 07:15

Velice mě baví, jak diskutující nejsou schopni vidět věc z více úhlu. Pořad melete stejný věci o chaluparich a pstikarich a jen si stezujete. Než jsem si přečetl diskuzi, napadlo mě to i podepsat - nejsem kamionak, ani žádného v rodině nemám. Pokud jsou kamionaci ti lidé, co zde diskutuji, tak chápu, proč to tak na silnicích vypadá... Vidíte lidi jen a jen svoje zájmy, nikoliv zájmy ostatních. Proč pak po nich chcete, aby viděli i vaše zájmy?? Nemáme důvod!

Odpovědi

David Lebduška
Autor této petice

#58 Re: Nerušit!!!

2016-07-04 07:58:29

#54: Karel - Nerušit!!! 

 To se docela pletete. Já třeba vidím situaci z úhlu šoféra a dispečera. Ohledně výletníků - uvědomte si, že pokud se někam jede (chata, dovolená, ...), tak se to podniká ve VOLNÉM čase, tudíž není tady ten časový tlak. Řidič je omezen AETRem a ještě zákazem...výletník není omezen vlastně ničím...

Charlie Cristal

#63 Re: Nerušit!!!

2016-07-04 09:08:50

 

 Tak si predstavte,ze skladnik ceka na kamion,ktery musi nalozit,aby vyjel a v pondeli skladal treba v UK,by mohl jit uz v sest domu,ale nemuze,pac kamion dorazi az po devaty vecer.Diky zakazu spousta ridicu vyrazi v devet vecer,jedou pres noc a pak spi pres den v horku,kdy se opravdu spat neda.spousta lidi bojuje za psi zavrene u obchodaku v aute,ale myslite si ze ridic kamionu je na tom lip??Zkuste se zamyslet i nad timhle,ridic zacina dalsi smenu nevyspaly,a az pak smete auto z vasimi pribuznymi,tak si vzpomente,ze i vy jste k tomu prispel,tim ze jste byl proti zruseni zakazu,ktery ridicum komplikuje zbytecne zivot.A pokud vim,jsme si vsichni rovni,tak proc my nesmime a vy ano???

PETR

#66 Re: Nerušit!!!

2016-07-04 09:51:59

Jsem pro zruseni nejde jen o nase zajmy osobne po a pres CZ nejezdim,ale je to nesmysl cely zakaz jizd.Rozumim a chapu kolegy kteri po tydnu mozna i delsi dobe stravene v kabine chteji domu za rodinou a nemuzou.Kdyz mu to vychazi domu na 4 hodiny jizdy a uz nemuze udelat jen 9 hodin pauzu tak to domu nestihne ani v sobotu rano protoze zase musi od 7 rano stat az do 13 hodin# 54: Karel - Nerušit!!! 

 


Nepřihlášený uživatel

#80 Re: Nerušit!!!

2016-07-04 15:44:09

#54: Karel - Nerušit!!! 

 Tak ať Vám prodlouží v pátek směnu o 4 hodiny ! Bude se Vám to líbit ?Zkuste si na 4 hodiny sednout do auta v tomhle počasí a myslet na to jak by jste mohli teď trávit čas s rodinou , kterou jste neviděl  týden /12 dní


Nepřihlášený uživatel

#164 Re: Nerušit!!!

2017-07-23 07:37:21

#54: Karel - Nerušit!!! 

 Važený pane, mě by jen zajímalo jak už zde někdo psal jak by se Vám líbilo kdyby Vás v pátek držel někdo v práci o 4 h déle. ? jez ajimvé že ve zbytku Evropy zřejmě Váš názor nesdílí protože pokud já vím tak prázdninové omezení  jízd kamionů v pátek je jen v CZ, SK, PL. Zbytek Evropy žádné takové dementní omezení nemá. Píšete o tom, že jsme bezohlední. Fajn podívejte se na to z naší strany, kdo a co nás všechno omezuje: musíme dodržovat nařízení 561(úprava doby řízení odpočinku atd..), máme zákaz v NE  a státních svátcích 13-22 v sobotu o prázdninách 7-13, a ještě k tomu v Pátek o prázdninách  17-21, je tu nedostek parkoviš´t kde by se dalo s kamionem stát o vybavení parkovišť ani nemluvě. Do toho všeho na nás tlačí zákazník čekající na zboží aby bylo dodáno včas. Dnes a denně se potýkám s tím že ti ,,dokonalyý a ohleduplní" řidiči osobáků blokují na pumpách parkovací místa,  pro kamiony. Ne zřídka i tankovací stojany pro kamiony, zastaví u takového stojanu nataknuje si svých 50L  jde na kasu a půl hodiny si tam chlastá kafe místo toho aby auto odstavil na parkoviště a pak šel na to kafe. Chápu že Vám je to asi jedno protože vám zřejmě ve 14:00 padla a je Vám jedno zda je hotovo nebo ne, protože po Vás přijde další směna. Pak je ale otázka kdo nebere  ohled na ostatní, protože pokud vím tak omezení pro osobní dopravu žádné není.  Přispívá k tomu i mediální masáž kdy média informují jak ,,zlý" kamion zatarsil to či ono jak havaroval atd...Už nikdo neřekne další okolnosti nehody že tu nehodu způsobil řidič osobáku který kamionu udělal myšku, vybrzdil ho nebo nějakou jinou prasárnu atd - každý kdo jezdí ví že takových případů není málo. Je to o vzájemném respektu z obou stran.  Závěrem bych Vám doporučil aby jste se domluvil s nějakým řidičem kamionu a třeba na týden s ním jel. Možná by jste si opravil názor na řidiče kamionů a na to co tato práce obnáší. Protože ted mluvíte o něčem o čem nevíte vůbec nic. Přeji hezký den.