Zachraňme Trojský les !!!! STOP výstavbě betonového monstra !!!!!

Quoted post

taky jsem z králíkárny

#35 Re:Toto území tu je dávno před tím, než sídliště a bylo a je útočištěm i zvěře a ptactva !

2016-06-08 07:34

#34: -  

V "činnostech", které investor v záměru uvádí, neshledáváme žádný přínos a nic nového, co by zde obyvatelům i návštěvníkům chybělo. Oceňují zde právě zalesněnost území a blízkost krásné přírody. V korunách stromů hnízdí spousty ptactva, v zimních měsících ve večerních hodinách se pohybují tímto územím srnky, divoká prasata, zajíci a další zvěř a je prokázáno, že výstavbou projektu bude přetnuta trasa biokoridoru pro migrující zvěř na pravém břehu Vltavy. Jediným prostorem od Vltavy až nahoru, kde je vše oploceno (Trojský zámek i Botanická zahrada) zůstane rušná ulice Na Pazderce a sídliště Bohnice ! Projekt jejich nesmyslné betonové rozhledny  leží v těsném sousedství Pražské památkové rezervace, která je od roku 1992 zapsána na Seznam UNESCO světového a přírodního dědictví. Žádáme proto příslušné orgány, aby docenily hodnoty daného území, které je přece nutno ochraňovat a nedovolili ani do budoucna k jeho plíživé nevratné přeměně.   

Kdo chce znát podrobnosti jsou uvedeny zde : https://protiplotu.wordpress.com/

 

Odpovědi

taky proti "ekologům", co chtějí "rozhlednu"

#37 Re: Re:Toto území tu je dávno před tím, než sídliště a bylo a je útočištěm i zvěře a ptactva !

2016-06-08 08:43:49

#35: taky jsem z králíkárny - Re:Toto území tu je dávno před tím, než sídliště a bylo a je útočištěm i zvěře a ptactva !  

 Díky za tento příspěvek a připomenutí odkazu, kde je možné najít i email na konkrétní osobu (paní Křížovou), která má "rozhlednu" na starosti jako čísdlo jednací. I když sbírání připomínek bylo jen do 2. 6. a já jsem email stihla právě 2.6., pište i dál všichni, komu není jedno likvidace zeleně ve městech celkově!!! Ať ministerstvo ví, že k tomu mlčet nehodláme! Nenechejme si ji kácet nenápadně stromy a lesy kdoví kým jen proto, že má drzost obcházet třeba nesouhlas úřadů městských částí a a jistě peněz na rozdávání! Když chce být ekologista, ať za ty své peníze nekácí, ale přírodu chrání, udržuje a sází!