MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#79752

2016-04-14 06:54

Možná jste zaregistrovali nejnovější pokus Unie na povinné kvóty na islám. Unie se změnila v odpudivé a totalitní monstrum, vyslovený žalář národů. A exbolševici a zloději z TOP09 jsou definitivně vlastizrádci.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#79770 Re: "Žalář národů EU" to může napsal snad jen idiot....

2016-04-14 08:18:29

#79752: -  

 EU má základní strukturu a tou je Evropská rada - zasedají v národní politici s nejvyšší odpovědností, tedy premiéři a v některých případech (např. Francie) prezidenti národních zemí EU. Bez této instituce se nesejdou ani Rady ministrů (ministři národních vlád) a bez rozhodutí Evropské rady nemůže jednat ani EK, pokud jí není Lisabonskou smlouvou určena samostatnost v jednání (naprosté minimum kompetencí). Vše následně musí odsouhlasit přímo volený Evropský parlament a opět v drtivě většině případů všechny parlamenty národní. 

Lisabonská smlouva skutečně rozšířila oblasti, kde se hlasuje kvalifikovanou většinou, proti původnímu stavu. Nic to nemění na tom, že jsou to stále premiéři našich zemí, kteří hlasují, není to Putin či Xi Jinping, kteří by rozhodovali "od stolu", jak činí v rusákově a číně a co stále platí, jsou to poslanci EP a poslanci národních zemí, kteří v konečném důsledku definitivně rozhodují a s kterými si mnohé musí premiéři předjednat, než jdou na jednání Evropské rady a tedy diskuse nad věcmi na národní úrovni rozhodně probíhají.